Κεντρική σελίδα » Το Πανεπιστήμιο » Μουσεία » Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας

Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας

Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας

Το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας ανήκει και στεγάζεται στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος. Διαθέτει πλούσιες συλλογές σπονδυλωτών και ασπόνδυλων ζώων, φυτικών απολιθωμάτων και άλλων παλαιοντολογικών ευρημάτων και γεωλογικών δειγμάτων, από τη χώρα μας και το εξωτερικό, οι οποίες διαρκώς εμπλουτίζονται. Διεξάγει επιστημονικές έρευνες και ανασκαφές σε όλη την επικράτεια. Είναι ανοικτό σε ημερήσια βάση στα σχολεία και το κοινό για οργανωμένες ξεναγήσεις.

Επικοινωνία 

Διευθυντής κ. Βασίλειος Καρακίτσιος, Kαθηγητής Ιστορικής Γεωλογίας και Ανάλυσης Ιζηματογενών Λεκανών, Τηλ.: 210 7274171, Fax: 210 7274296, e-mail: vkarak[at]geol.uoa[dot]gr

Διεύθυνση: Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, 15784, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 7274086

Fax: 210 7241888

e-mail: paleo-museum[at]geol.uoa[dot]gr

Ιστοσελίδα: http://paleo-museum.uoa.gr/paleontology/ 

Θέση στον χάρτη 

Συλλογή Φυσικής Ιστορίας Βρίσας Λέσβου (Παράρτημα Μουσείου)

Η Συλλογή Φυσικής Iστορίας στη Λέσβο λειτουργεί από το 1998 ως παράρτημα του Μουσείου Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας και λειτουργεί σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποτελεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βρίσας Λέσβου.

Οι συλλογές του μουσείου διαθέτουν μοναδικά ευρήματα όπως μαμμούθ, ρινοκέρωτες, αντιλόπες, γαζέλες, γιγαντιαίες χελώνες, υπερμεγέθη άλογα, οικογένειες πιθήκων που βάδιζαν στα δύο πόδια κ.λπ.

 

Επικοινωνία

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Βρίσα Πολυχνίτου, Λέσβος

Τηλέφωνο: 22520 61890

Ιστοσελίδα