Κεντρική σελίδα » Το Πανεπιστήμιο » Μουσεία » Οδοντιατρικής

Μουσείο Οδοντιατρικής

 

Το Μουσείο Οδοντιατρικής συστήθηκε με απόφαση της Γ.Σ. του Τμήματος στις 13/2/2013 και της Συγκλήτου στις 17-7-2013 και βρίσκεται στον πρώτο όροφο του Νέου Κτηρίου. Ο κεντρικός πυρήνας των εκθεμάτων προέρχεται εκ δωρεάς κοινωνικών φορέων (κυρίως της Εταιρείας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης και ορισμένων εργαστηρίων της Οδοντιατρικής Σχολής) αλλά και ιδιωτών. Επιπλέον εκθέματα βρίσκονται σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους στις αίθουσες αναμονής, στην είσοδο του Αμφιθεάτρου και στον χώρο του Σπουδαστηρίου.

Εικόνα 1: Μέρος εσωτερικού χώρου του Μουσείου Οδοντιατρικής 


Επίσης, εις το αρχειακό υλικό του Μουσείου έχει περιέλθει και το Ιστορικό Αρχείο του Ὀδοντοϊατρικού Σχολείου, το οποίο ανακαλύφθηκε το 2012 και σήμερα τυγχάνει της αναγκαίας σωστικής και ψηφιακής επεξεργασίας.

Εικόνα 2: Προθήκες εκθεμάτων 

Ο ιστότοπος του Μουσείου www.museum.dent.uoa.gr αποτελεί ένα ιδιαίτερο εργαλείο περιήγησης το οποίο παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε σπάνια έγγραφα που φωτίζουν άγνωστες πτυχές της Οδοντιατρικής, όπως για παράδειγμα τις προκληθείσες καταστροφές από τις κατοχικές γερμανικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη συγκέντρωση του συνόλου της νομοθεσίας που φορά το οδοντιατρικό επάγγελμα από συστάσεως του Νεοελληνικού Κράτους.

 

Εικόνα 3: Εξωτερικό Έκθεμα – Οδοντιατρείο Ισογείου Παλαιού Κτηρίου


Τέλος, το Μουσείο ενθαρρύνει την επικοινωνία με μέλη της ευρύτερης Οδοντιατρικής οικογένειας, αλλά και με οποιονδήποτε επιθυμεί να συμβάλει ουσιαστικά στην αποστολή του με παρατηρήσεις, συμπληρώσεις ή και πληροφορίες.

Επικοινωνία

Επιστημονικός Υπεύθυνος : Ομότιμος Kαθηγητής, Γεώργιος Βουγιουκλάκης. Τηλ.:210 7461123, email: vouglou[at]dent.uoa[dot]gr

Γραμματεία: κ. Μαργαρίτα Σακέλλιου

Tηλ: 210 7461319,

Fax: 210 7461319

email: marsakel[at]dent.uoa[dot]gr

Ιστοσελίδα: http://www.museum.dent.uoa.gr

Facebook: https://www.facebook.com/museum.dent.uoa.gr/

Θέση στον χάρτη