Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Προβολή νέων

Προβολή νέων

12.04.2019

Προκήρυξη χορήγησης 20 (είκοσι) υποτροφιών, χωρίς διαγωνισμό, από το «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΕΥΘΥΜΙΟΥ & ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΖΟΛΩΤΑ», για προπτυχιακές σπουδές εσωτερικού, ακαδ. έτους 2018-2019

Προθεσμία: μέχρι και την 31η Μαΐου 2019, σύμφωνα με τις οδηγίες της Προκήρυξης

Το «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΕΥΘΥΜΙΟΥ & ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΖΟΛΩΤΑ» προκηρύσσει, σύμφωνα με το σκοπό του (ΦΕΚ /Α/44/8-3-1979) και τον ισχύοντα νόμο 4182/2013, τη χορήγηση 20 (είκοσι) υποτροφιών,χωρίς διαγωνισμό,για προπτυχιακές σπουδές εσωτερικού, ακαδ. έτους 2018-2019.

Ειδικότερα, οι υποτροφίες θα χορηγηθούν για προπτυχιακές σπουδές στις κατωτέρω Σχολές και Τμήματα, κατανεμημένες ως εξής:

Θεολογική Σχολή Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Τμήμα Θεολογίας 2 υποτροφίες
Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας 2 υποτροφίες
Θεολογική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Τμήμα Θεολογίας. 2 υποτροφίες
Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας 2 υποτροφίες
Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών
Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών 2 υποτροφίες
Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων 1 υποτροφία
Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης
Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών 2 υποτροφίες
Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων 1 υποτροφία
Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης
Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών 2 υποτροφίες
Πρόγραμμα Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής 1 υποτροφία
Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλά Ιωαννίνων
Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών 2 υποτροφίες
Πρόγραμμα Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής 1 υποτροφία

Σύνολο 20 υποτροφίες

Οι υποτροφίες αποσκοπούν στην υποστήριξη επιμελών φοιτητών για την έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών τους και τη λήψη πτυχίου.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης υποτροφίας έχουν επιμελείς Έλληνες φοιτητές και φοιτήτριες στα ως άνωαναφερόμενα ΕκπαιδευτικάΙδρύματα (Σχολές/Τμήματα),εφόσον πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

α) δεν έχουν υπερβεί το προβλεπόμενο από τον κανονισμό σπουδών χρονικό όριο των εξαμήνωνφοίτησης
που απαιτείται για τη λήψη πτυχίου.
β)έχουν εγγραφεί κατά το ακαδ. έτος 2018-2019 και παρακολουθούν το τέταρτοέτος σπουδών τους.
γ) έχουν επιτύχει μέχρι και την εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2018 στο σύνολο των μαθημάτων του
ενδεικτικού προγράμματος σπουδών και των τριών πρώτων ετών φοίτησης, με μέσο όρο βαθμολογίας
6,50 και άνω.
δ)δενέχουν τύχειγιατο ακαδ. έτος2018-2019υποτροφίαςαπόάλλοδημόσιο ηιδιωτικόφορέα για
οποιαδήποτε αιτία και δεν έχουν εκπέσει με υπαιτιότητά τους από άλλη υποτροφία που τους έχει απονεμηθεί στο παρελθόν.

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να υποβάλουν στο ‘Ιδρυμα αίτηση με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εντός προθεσμίας αρχομένης από την ημερομηνία ανάρτησης της παρούσας προκήρυξης στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών(minfin.gr/Ψηφιακές Υπηρεσίες Κοινωφελών Περιουσιών/Ανακοινώσεις Κοινωφελών Περιουσιών από 13/1/2016 ) μέχρι και την 31ηΜαΐου 2019, είτε προσερχόμενοι στα γραφεία του Ιδρύματος, Φρυνίχου 8, Αθήνα-10558,Δευτέρα και Πέμπτη, 11.00π.μ.-17.00μ.μ. ,είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή(στην περίπτωση αυτή συνιστάταιστους αιτούντες η φύλαξη της ταχυδρομικής απόδειξης η οποία ενδέχεται να τους ζητηθεί).

Για γενικότερες πληροφορίες και για το έντυπο της αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά όλες τις εργάσιμες ημέρες 10π.μ.-17.00μ.μ. με την κα Βάσιου τηλ. 210-3227055 κιν. 6975602936, είτε να αποστείλουν e-mailστο idrymazolota@gmail.comμε την ένδειξη ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ 2018-1019.

Η κατάταξη και επιλογή αυτών που πληρούν τις προϋποθέσεις για τηχορήγηση υποτροφίας ορίζεται μεβάση την απόλυτη βαθμολογική σειρά επιτυχίας των υποψηφίων κάθε Τμήματος/Σχολής(μέσος όρος βαθμολογίας στο σύνολο των μαθημάτων του προγράμματος σπουδών και των τριών πρώτων ετών φοίτησης).

Από τους υποψηφίους Τμήματος/Σχολής στο οποίο, σύμφωνα με την ως άνω κατανομή, αντιστοιχούν δύο (2) υποτροφίες, υπότροφοι ανακηρύσσονται οι δύο πρώτοι στην κατά τα ανωτέρω απόλυτη βαθμολογική σειρά επιτυχίας. Από τους υποψηφίους Τμήματος/Σχολής στο οποίο, σύμφωνα με την ως άνω κατανομή, αντιστοιχεί μία (1) υποτροφία, υπότροφος ανακηρύσσεται ο πρώτος στην κατά τα ανωτέρω απόλυτη βαθμολογική σειρά επιτυχίας.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, εάν υπάρχουν αδιάθετες υποτροφίες για οποιασδήποτε αιτία (π.χ. εάν όσοι υπέβαλαν αίτηση είναι συνολικά λιγότεροι από 20, ή εάν από όσους υπέβαλαν αίτηση οι πληρούντες τις προϋποθέσεις της παρούσας προκήρυξης είναι συνολικά λιγότεροι από 20), τότε υπότροφοι ανακηρύσσονται και οι δύο ισοβαθμούντες. Εάν δεν υπάρχουν αδιάθετες υποτροφίες, τότε η υποτροφία χορηγείται εξ ημισείας στον καθένα από τους ισοβαθμούντες.

Πριν τη χορήγηση της υποτροφίας, οι υπότροφοι υπογράφουν σύμβαση με το Ιδρυμα, στην οποία περιέχονται βασικά όροι της παρούσας προκήρυξης.

Το ποσό της υποτροφίας ανέρχεται σε τριακόσια ευρώ (€300,00) μηνιαίως επί δέκα (10) μήνες, ήτοι τρεις χιλιάδες ευρώ (€3.000,00) συνολικά και κατατίθεται σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του υποτρόφου.

Ο υπότροφος οφείλει να περατώσει εγκαίρως και επιτυχώς τις σπουδές του, χωρίς διακοπή για οποιαδήποτε αιτία, και να λάβει το πτυχίο του το αργότερο μέχρι και την εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2019, άλλως υποχρεούται να επιστρέψει την υποτροφία. Η επίκληση ανωτέρας βίας, σε περίπτωση τυχόν παραβίασης του όρου αυτού, κρίνεται από το Δ.Σ. και την εποπτεύουσα αρχή (Γεν. Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών, Τμήμα Β΄ του Υπουργείου Οικονομικών), κατόπιν έγκαιρης πλήρως αιτιολογημένης και τεκμηριωμένης αίτησης του υποτρόφου, ο οποίος φέρει το σχετικό βάρος απόδειξης και οφείλει να υποβάλει όλα τα αποδεικτικά έγγραφα . Ως ανωτέρα βία νοείται κάθε απρόβλεπτη και έκτακτη κατάσταση ή συμβάν, πέραν του ελέγχου του υποτρόφου, που τον εμποδίζει βεβαιωμένα να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του και ήταν αδύνατο να αποτραπεί ακόμη και με ενέργειες άκρας επιμέλειας και σύνεσης.

Για οποιοδήποτε θέμα τυχόν προκύψει που δεν καλύπτεται από την παρούσα προκήρυξη, αρμόδιο για την επίλυσή του είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών του Υπουργείου Οικονομικών.

Η παρούσα προκήρυξη θα αναρτηθεί στην ως άνω ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών και θα τοιχοκολληθεί στις γραμματείες των προαναφερόμενων Σχολών/Τμημάτων.

Περίληψη της παρούσας προκήρυξης θα δημοσιευθεί σε μία ημερήσια εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας.

Ο Πρόεδρος / Η Γραμματέας

Καθηγ. Γεώργιος Καλαμωτουσάκης / Δήμητρα Κορίτσα