Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Προβολή νέων

Προβολή νέων

21.09.2017

2017-18 Τα πρώτα βήματα: Οδηγός νεοεισαχθέντων στο Τμήμα Θεολογίας ΕΚΠΑ

Θυρίδα Ενημέρωσης ακαδημαϊκού έτους 2017-18

Σας συγχαίρουμε θερμά για την είσοδό σας στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής, της αρχαιότερης σχολής, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σας καλωσορίζουμε σύσσωμοι και σας ευχόμαστε καλές σπουδές! Η παρούσα θυρίδα ενημέρωσης έχει ως στόχο το να λειτουργήσει σαν πυξίδα για τα πρώτα σας βήματα στο Τμήμα μας, τη Θεολογική Σχολή και το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο τέλος της θυρίδας αυτής είναι διαθέσιμες οι σχετικές ειδήσεις και αναρτήσεις.

  • Αναπλ. Καθηγητής Θωμάς Αντ. Ιωαννίδης
    Πρόεδρος Τμήματος Θεολογίας
    Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Πρώτα Βήματα

      

Βήμα 1: Σημείωσε τη Διεύθυνση και τους τρόπους Πρόσβασης στο Τμήμα
Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Θεολογική Σχολή, Τμήμα Θεολογίας
157 72 Πανεπιστημιόπολη, Άνω Ιλίσια
Τηλ. - Fax.: (+30) 210 727 5811, E-mail: secr@theol.uoa.gr
Aυτόματος Τηλεφωνητής κοινού: (+30) 210 727 5713
Ιστοσελίδα: www.theol.uoa.gr

- Χάρτης: https://goo.gl/maps/H6kRJYZK6cv
- Με Λεωφορεία 220, 221, 235 (Κατεβαίνετε: 9η Ιλισίων ή στο τέρμα της γραμμής), 250 και Ε90 (Στάση "Θεολογική Σχολή")

 

Βήμα 2: Γνώρισε το Τμήμα σου, στο οποίο πέτυχες
http://www.theol.uoa.gr/plhrofories-gia-to-tmima-discover-the-department.html
Ξεκίνησε να εξοικειώνεσαι με το Πρόγραμμα Σπουδών και Διδακτικής Επάρκειας τα μαθήματα του οποίου θα διδαχθείς ως προπτυχιακός/ή φοιτητής/τήτρια, τα επαγγελματικά δικαιώματα του πτυχίου καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό του Τμήματός μας.

 

Βήμα 3: Έλα στη Γραμματεία να ενεργοποιήσεις τις βασικές φοιτητικές υπηρεσίες
http://www.theol.uoa.gr/epikoinwno.html
Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπ. Παιδείας, θα ακολουθήσει ανακοίνωση από τη Γραμματεία του Τμήματος για τον χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο θα λάβουν οι πρωτοετείς φοιτητές τον Αριθμό Μητρώου τους και τη διαδικασία για την πρόσβαση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΕΚΠΑ και την απόκτηση της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας. 

 

Βήμα 4: Δημιούργησε φοιτητικό λογαριασμό
https://webadm.uoa.gr/katsika/users/src/index.php
Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπ. Παιδείας, θα ακολουθήσει ανακοίνωση από τη Γραμματεία του Τμήματος για τον χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο θα λάβουν οι πρωτοετείς φοιτητές τον Αριθμό Μητρώου τους και τη διαδικασία για την πρόσβαση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΕΚΠΑ και την απόκτηση της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας. 

 

Βήμα 5: Κάνε αίτηση για έκδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας
http://academicid.minedu.gov.gr/
Μόλις ειδοποιηθείς ότι η εγγραφή σου και ο φοιτητικός σου λογαριασμός έχουν οριστικοποιηθεί. Η ακαδημαϊκή ταυτότητα είναι το έγγραφο απαραίτητο για την ταυτοποίηση της φοιτητικής σου ιδιότητας.

 

Βήμα 6: Ενεργοποίησε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου βασικές κοινωνικές παροχές τις οποίες το ΕΚΠΑ σου παρέχει δωρεάν
- Υποτροφίες
- Φοιτητική Μέριμνα: Δωρεάν σίτιση, στέγαση και περίθαλψη στη Λέσχη και τις Εστίες του ΕΚΠΑ είναι μερικές από τις υπηρεσίες αυτές. Ιδιαίτερη έμφαση επίσης δίδετε στις ευκαιρίες υποτροφιών και συναφείς χρηματοδοτήσεις σπουδών.

 

Βήμα 7: Ανακάλυψε την επίσημη ιστοσελίδα του Τμήματος
http://www.theol.uoa.gr/
Πρόσεξε ιδιαίτερα τη θυρίδα των προπτυχιακών σπουδών και το τμήμα των παροχών και υποτροφιών καθώς και τη σελίδα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Η ιστοσελίδα κατά τη διάρκεια των σπουδών σου θα αποτελεί σημαντική αφετηρία για τη διαμόρφωση και διαχείριση της φοιτητικής σου καθημερινότητας και δραστηριότητας.

 

Βήμα 8: Συνδέσου με την κοινότητα του Τμήματος
Facebook: https://www.facebook.com/athens.theology/
Μάθε την ιστορία και τη σημασία του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και της Θεολογικής Σχολής στο σύγχρονο κόσμο μας. Γνώρισε το Προσωπικό καθώς και τους Συναδέλφους σου.

Αναρτήσεις Θυρίδας