Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Προβολή εκδήλωσης

Προβολή Εκδήλωσης

22.10.2018

Εκπαιδευτική Επίσκεψη - Ξενάγηση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Τρίτη 23/10/2018 και ώρα 12:30

ΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Στο πλαίσιο των μαθημάτων «Η Εκκλησία κατά την Οθωμανική Κυριαρχία: Ιδεολογικά ρεύματα και συμμετοχή στα κινήματα του Γένους», (Γ΄εξ.) και «Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ιστορία και Θεολογία» (Υ/Ε), (Γ΄εξ.) έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 23/10/2018 και ώρα 12:30,  εκπαιδευτική επίσκεψη-ξενάγηση των φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, είναι ένα από τα εθνικά μουσεία της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα μουσεία διεθνώς για την τέχνη και τον πολιτισμό των βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων. Διαθέτει περισσότερα από 25,000 αντικείμενα, οργανωμένα σε συλλογές, τα οποία χρονολογούνται από τον 3ο έως τον 20ο αιώνα και προέρχονται κυρίως από τον ευρύτερο ελλαδικό, μικρασιατικό και βαλκανικό χώρο.

Παρακαλούνται οι Φοιτητές/Φοιτήτριες που έχουν δηλώσει να συμμετάσχουν στην επίσκεψη-ξενάγηση να έχουν μαζί τους τη φοιτητική και αστυνομική  ταυτότητα.

Σημείο συνάντησης: Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα (πλησίον Μετρό «Ευαγγελισμός»), Τρίτη 23/10/2018, ώρα 12:30.

Η διδάσκουσα
Δρ Αθηνά Κονταλή