Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Προβολή εκδήλωσης

Προβολή Εκδήλωσης

14.05.2019

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ (18-05-2019)

Σάββατο 18 Μαΐου 2019 και ώρα 12:00, στο πλαίσιο του μαθήματος «Εκκλησία και Διεθνείς Σχέσεις».

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ (Πειραιώς 138)

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΪΟΥ 2019,  ΩΡΑ 12:00



Στο πλαίσιο του μαθήματος «Εκκλησία και Διεθνείς Σχέσεις», (Β΄εξ.), έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 και ώρα 12:00, δωρεάν εκπαιδευτική επίσκεψη-ξενάγηση των φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138)  στην έκθεση «Δρόμοι της Αραβίας. Αρχαιολογικοί Θησαυροί από την Σαουδική Αραβία». Η έκθεση αποκαλύπτει τον πολυδιάστατο χαρακτήρα και την ιστορία της Αραβικής Χερσονήσου από τους προϊστορικούς χρόνους έως και τον 20ό αιώνα.

Οι φοιτητές/τριες του Τμήματος θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν επίσης:

  • ΣΤΟ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΚΑΡΑΒΑΝΙΩΝ. Μία περιπέτεια ανακάλυψης στην έκθεση Οι Δρόμοι της Αραβίας. Θησαυροί από την Σαουδική Αραβία.
  • ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΙΛΑΛΟΥΣ. CAESURA, ΌΣΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ. Η CAESURA είναι μία συλλογή φωτογραφιών που αποτυπώνει τη μεταβατική κατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών που έφταναν στην Ελλάδα το 2015 και το 2016, έχοντας διασχίσει το Αιγαίο –το διαβόητο πέρασμα του θανάτου– μια διάβαση ανησυχητική και οδυνηρή, την οποία εκείνη τη στιγμή θεωρούσαν το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής τους, επειδή δεν ήξεραν τι τους επιφύλασσε το μέλλον.
  • ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ. «ΝΤΟΥΛΑΜΑΣ» Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ. ΈΝΑ ΠΑΝΩΦΟΡΙ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΑΠΟ Τ’ ΑΛΛΑ. Ο ντουλαμάς, ένα ένδυμα που φορέθηκε στα δυτικά Βαλκάνια την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας: μια σχέση ερευνητική, η οποία αναδεικνύει τις διαφορετικές τοπικές παραλλαγές του ενδύματος.
  • ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΖΩΓΡΑΦΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΡΟΚΟ.  Η εικαστική προσέγγιση του ζωγράφου Στέφανου Ρόκου στο μουσικό άλμπουμ του Nick Cave & The Bad Seeds με τίτλο "No More Shall We Part" αποτελεί την κατάθεση της προσωπικής του πρότασης για τη διαλεκτική σχέση που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα σε δύο μορφές τέχνης –τη ζωγραφική και την τραγουδοποιία– οι οποίες ανέκαθεν συγκροτούν τον σκληρό πυρήνα της καλλιτεχνικής του έκφρασης και δημιουργίας.
  • Σημείο συνάντησης: ΜΟΥΣΕΙΟ Μπενάκη Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, 118 54 Αθήνα. (Μπροστά στην είσοδο) Σάββατο 18 Μαΐου 2019, ώρα 12:00. ΠΡΟΣΒΑΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ 815, 049, 914, 838, Β18, Γ18 ΤΡΟΛΛΕΥ 21, ΜΕΤΡΟ γραμμή 3 (σταθμός ΚΕΡΑΜΙΚΟΣ). https://moovitapp.com/index/el

Προσοχή! Παρακαλούνται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες να έχουν μαζί τους την φοιτητική ταυτότητά τους.

Η διδάσκουσα
Δρ Αθηνά Κονταλή