Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Προβολή εκδήλωσης

Προβολή Εκδήλωσης

05.03.2019

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 09.03.19 στην Έκθεση «Η Ελληνική Επανάσταση σε Ευρωπαϊκές Πορσελάνες» στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής

Σάββατο 9 Μάρτιου 2019 και ώρα 12:00

Σάββατο 9 Μάρτιου 2019 και ώρα 12:00

Εκπαιδευτική επίσκεψη-ξενάγηση των φοιτητών και φοιτητριών
του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας

στην έκθεση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΒΟΥΛΗΣ

«Η Ελληνική Επανάσταση σε Ευρωπαϊκές Πορσελάνες»

Στο πλαίσιο των μαθήματος «Εκκλησία και Διεθνείς Σχέσεις»  (Υ/Ε), (Β΄εξ.) έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 9 Mαρτίου 2019 και ώρα 12:00 εκπαιδευτική επίσκεψη-ξενάγηση των φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στεγάζεται μόνιμα στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής στην οδό Σταδίου (πλατεία Κολοκοτρώνη) από το 1962. Αντικείμενό του, η ιστορία του νεότερου Ελληνισμού: η περίοδος της τουρκοκρατίας και φραγκοκρατίας, η Επανάσταση του 1821, οι απελευθερωτικοί αγώνες, η δημιουργία του ανεξάρτητου κράτους, η πολιτική, κοινωνική και πνευματική εξέλιξη του Ελληνισμού μέχρι σήμερα.

Οι φοιτητές/φοιτήτριες θα ξεναγηθούν στην μόνιμη έκθεση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου και στην περιοδική έκθεση «Η Ελληνική Επανάσταση σε ευρωπαϊκές πορσελάνες».

Αντικείμενα ευρωπαϊκών εργαστηρίων πορσελάνης, στην πλειονότητά τους πιάτα, διακοσμημένα με σκηνές από τον ελληνικό αγώνα της ανεξαρτησίας, εκτίθενται από κοινού με τα έργα χαρακτικής από τα οποία εμπνέονται. Πρόκειται για τις γνωστές φιλελληνικές σειρές των γαλλικών εργοστασίων Choisy, Montereau και Toulouse, που κοσμούνται με παραστάσεις του Γάλλου ζωγράφου Karl Loeillot, καθώς επίσης για σειρές γερμανικών πιάτων, κυρίως του εργοστασίου Schramberg, με θέματα από τις συνθέσεις του Peter von Hess.

Σημείο συνάντησης: ΜΕΓΑΡΟ ΠΑΛΑΙΑΣ ΒΟΥΛΗΣ,
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΣΤΑΔΙΟΥ 13, ΑΘΗΝΑ.

Η διδάσκουσα
Δρ Αθηνά Κονταλή