Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Προβολή εκδήλωσης

Προβολή Εκδήλωσης

01.04.2019

Εκδηλώσεις - Καθηγήτρια Κυριακή (Κίρκη) Κεφαλέα

  • Συμμετοχή σε Συνέδρια - Ημερίδες και επιστημονικές εκδηλώσεις

 16.06.18

  Συμμετοχή σε επιστημονικό Συνέδριο που διοργάνωσε η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ στα Καλάβρυτα με θέμα «Η «κατάθλιψη» στους ήρωες του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη» .
(Προβολή και Λεύκωμα)
   

 

 3-5.10.17

 

Διεθνές συνέδριο με θέμα: «Το Ολοκαύτωμα: Διαχρονικές και Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις», το οποίο διοργανώθηκε από το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας στο πλαίσιο των εορτασμών των 180 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με τη EUNIC (τα Μορφωτικά Ινστιτούτα Ευρωπαϊκών Κρατών).
(Προβολή - Λεύκωμα - Κείμενα)

19.05.17

     Διάλεξη της Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου της Georgia των Η.Π.Α. κ. Dorothy Figueira με θέμα «Το «πρόβλημα» της Θρησκείας και η ανάγκη ενός ηθικού συστατικού στην ανάγνωση του Άλλου», στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεολογία και Κοινωνία».
(Προβολή - Λεύκωμα - Κείμενα)
     

4-5.12.16

 

Εκπροσώπηση της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ιδρυτική Πράξη της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας για τη Θρησκεία, η οποία πραγματοποιήθηκε 4 και 5 Δεκεμβρίου 2016 στη Μπολόνια της Ιταλίας με 400 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, πανεπιστημιακά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα και επιστημονικούς φορείς, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο πλαίσιο των εργασιών της εκδήλωσης, υπογράμμισα τη σπουδαιότητα που έχει η εισαγωγή και καθιέρωση Προγραμμάτων Σπουδών συναφών προς την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας, όπως για παράδειγμα, το Π.Μ.Σ. «Θεολογία και Κοινωνία».
(Προβολή)

19.10.16

 

Διεθνές Συμπόσιο για το Άσμα των Ασμάτων (The Song of Songs in the Jewish and Christian literature). Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, ανέπτυξα παραδείγματα από επιφανείς εκπροσώπους της νεοελληνικής Ποίησης, οι οποίοι επηρεάστηκαν από την «εικονογραφία» του Άσματος και μετέφεραν παραλλαγμένα ή αυτούσια στίχους με δυναμική που αιώνες μετά τη συγγραφή τους κινητοποιούν σε αφύπνιση και κοινωνία: ἐγὼ καθεύδω καὶ ἡ καρδία μου ἀγρυπνεῖ (5, 2).
(Προβολή - Λεύκωμα - Κείμενα)

11-12.12.15

  Χαιρετισμός που εκφωνήθηκε από την Κ. Κεφαλέα στο Συνέδριο που διοργάνωσε η Ελληνική Βιβλική Εταιρία στις 11 και 12 Δεκεμβρίου 2015 με θέμα «Αγία Γραφή και Ελληνική Λογοτεχνία».
(Βίβλος και Λογοτεχνία - Προβολή - Λεύκωμα)
     

01.10.15

 

Με πρόσκληση του Τμήματος Αγγλικών και Αμερικανικών Σπουδών του Metropolitan State University of Denver και με χορηγία του Office of International Studies, Institute for Women’s Studies and Services και της Sigma Tau Delta Honor Society, παρέδωσα μια διαλέξη στο Denver του Colorado των Η.Π.Α. με θέμα τη «Σύγχρονη γυναικεία ποίηση στην Ελλάδα» και συγκεκριμένα για το ποιητικό έργο της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ.
(Προβολή και Λεύκωμα)

  • Παρουσιάσεις σύγχρονων Ελλήνων λογοτεχνών και διανοητών

Υπεύθυνη ερευνητικής δράσης: Καθηγήτρια Κυριακή (Κίρκη) Κεφαλέα

05.12.19

 

"Η αεργία και η δημιουργικότητα στους νέους. Μια κριτική εξέταση του σύγχρονου βίου" - εκδήλωση-ομιλία με τον Βασίλη Καραποστόλη, Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσω Μαζικής Ενημέρωσης του Ε.Κ.Π.Α. και συγγραφέα.
(Προβολή - Λεύκωμα - Κείμενα)

13.12.18

 

“Το πρόβλημα του “κακού” στο συγγραφικό έργο του Ισραηλινού συγγραφέα Άαρον Άπελφελντ ” - Λογοτεχνική εκδήλωση με τον Πρόεδρο του βιβλικού ιδρύματος “Άρτος Ζωής” και Πρόεδρο του εφορευτικού συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος Σταύρο Ζουμπουλάκη, στο πλαίσιο των παρουσιάσεων σύγχρονων Ελλήνων λογοτεχνών και διανοητών.
(Προβολή - Λεύκωμα - Κείμενα)

30.11.17

   

Λογοτεχνική εκδήλωση στο πλαίσιο του μαθήματος «Συγκριτική Θρησκευτική Λογοτεχνία» με καλεσμένες τις ποιήτριες Ελένη Λαδιά και Ελένη Λιντζαροπούλου, με θέμα «Τα μικρά θαύματα της λογοτεχνίας: μια γόνιμη συνάντηση Λογοτεχνίας και Θεολογίας»"Τα μικρά θαύματα της λογοτεχνίας".
(Προβολή - Λεύκωμα - Κείμενα)

10.11.16

  Λογοτεχνική εκδήλωση στο πλαίσιο του μαθήματος «Συγκριτική Θρησκευτική Λογοτεχνία» με καλεσμένους τους ποιητές Κυριάκο Χαραλαμπίδη και Αντώνη Φωστιέρη με θέμα «Ποίηση και Μεταφυσική».«Ποίηση και Μεταφυσική».
(ΠροβολήΛεύκωμα - Κείμενα - Video).
     

19.04.16

  "Ο αποφατισμός στην ποίηση και τη θεολογία" - διάλεξη του Ομότιμου Καθηγητή κ. Χρήστου Γιανναρά στη Θεολογική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α.
(Προβολή - Λεύκωμα - Video)
     

02.12.15

 

Λογοτεχνική εκδήλωση στο πλαίσιο του μαθήματος «Συγκριτική Θρησκευτική Λογοτεχνία» με καλεσμένους τους ποιητές Κατερίνα Αγγελάκη – Ρουκ και Χάρη Βλαβιανό με θέμα «Το μεταφυσικό και υπαρξιακό στοιχείο στην ποίηση».
(Προβολή - Λεύκωμα)

     

02.04.15

  Λογοτεχνική Συνάντηση στη Θεολογική Σχολή Αθηνών με προσκεκλημένο τον ποιητή Μιχάλη Γκανά ο οποίος μίλησε για «τη Νεοελληνική του απόδοση του "Άσματος Ασμάτων"».
(Προβολή - Λεύκωμα)
     

22.11.12

  Λογοτεχνική Συνάντηση στο πλαίσιο του μαθήματος «Θρησκευτική Λογοτεχνία», με την ποιήτρια – δοκιμιογράφο Ιουλίτα Ηλιοπούλου, με θέμα «Η ιερότητα στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη» στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
(Προβολή - Λεύκωμα - Κείμενα)
     

11.11

  Λογοτεχνική Συζήτηση με τον Ποιητή και Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Νάσο Βαγενά, στο πλαίσιο του μαθήματος «Θρησκευτική Λογοτεχνία» με θέμα «Πίστη και Ποίηση» στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
     

12.10

 

Λογοτεχνική Συζήτηση με τον Ποιητή-Δοκιμιογράφο Δημήτρη Κοσμόπουλο, στο πλαίσιο του μαθήματος «Θρησκευτική Λογοτεχνία» με θέμα «Πίστη και Λογοτεχνία».

   

Απομαγνητοφώνηση - επιμέλεια κειμένων:
Μιχαήλ Δημητρουλάκης, Μ.Φ. Κατεύθυνσης Θρησκειολογίας,
Π.Μ.Σ. "Θεολογία και Κοινωνία".

  • Διοργάνωση Διαλέξεων στο πλαίσιο του Προγράμματος ERASMUS+

26.05.17

 

Διάλεξη στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS με προσκεκλημένο τον κ. Wilhelm Guggenberger, Καθηγητή της Συστηματικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Innsbruck, με θέμα «Επιθυμία και Αντιπαλότητα στη μοντέρνα Οικονομία υπό το πρίσμα της θεωρίας της Μίμησης».
(Προβολή - Λεύκωμα)

20.04.16

  Διάλεξη στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS με προσκεκλημένο τον κ. Wilhelm Rees, Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Innsbruck, με θέμα «Η θρησκευτική ελευθερία στην Αυστρία».
(Προβολή - Λεύκωμα)
     

 24.04.15

 

Διάλεξη στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS με προσκεκλημένη την κα. Claudia Paganini, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Innsbruck, με θέμα «Ο Θεός και τα ΜΜΕ».
(Προβολή - Λεύκωμα)

14.03.14

  Διάλεξη στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS με προσκεκλημένο τον κ. Andreas Wandinger, Αναπληρωτή Καθηγητή της Συστηματικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Innsbruck, με θέμα «Γιατί ο Ιησούς «έπρεπε» να πεθάνει; Μια δραματική ανάγνωση του βίου και του θανάτου του Ιησού».
(Προβολή)
     

22.03.12

      

Διάλεξη στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS με προσκεκλημένο τον κ. Andreas Vonach, Καθηγητή Βιβλικών Σπουδών και Ιστορικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Innsbruck, με θέμα «Υιέ μου φύλαξε ποιήσαι βιβλία πολλά: τα θεολογικά χαρακτηριστικά της ελληνικής εκδοχής του Εκκλησιαστή».
(Προβολή)