Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Προβολή εκδήλωσης

Προβολή Εκδήλωσης

20.11.2016

Δελτίο Τύπου και Λεύκωμα - "Άγιος Νεκτάριος Κεφαλάς, Μητροπολίτης Πενταπόλεως"

Εκδηλώσεις για τα 170 χρόνια από τη γέννησή του (1846-2016).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΜΑ

Με αφορμή τα 170 χρόνια από τη γέννηση του Αγίου Νεκταρίου Κεφαλά, Μητροπολίτου Πενταπόλεως και αποφοίτου της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής διοργάνωσε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016  Επιστημονική Ημερίδα στο Κτήριο της Σχολής.

Είσοδος στο Λεύκωμα

Της Επιστημονικής Ημερίδας προηγήθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, καθώς και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου με συμμετοχή του Βυζαντινού Χορού «Απόστολος Παύλος» του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας, και εόρτιος αρτοκλασία προσφερομένη από το Σύλλογο Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας (Σ.ΜΕ.Κ.ΘΕ.) προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου ως Προστάτου του Συλλόγου.

Στην Ημερίδα ομίλησαν οι κ. Σοφοκλής Δημητρακόπουλος, Φιλόλογος, ιστορικός, με θέμα «Ο άγιος Νεκτάριος ως φοιτητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών», ο κ. Νικόλαος Τζιράκης, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., με θέμα «Ο άγιος Νεκτάριος και η ελληνική σκέψη στο έργο “Το γνώθι σαυτόν”», η κ. Βαρβάρα Γιαννακοπούλου, Λέκτορας στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Ε.Κ.Π.Α., με θέμα «Αρχές της ποιμαντικής διακονίας του αγίου Νεκταρίου», ο κ. Κωνσταντίνος Κορναράκης, Αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Θεολογίας του Ε.Κ.Π.Α., με θέμα  «Η Χριστιανική Ηθική του αγίου Νεκταρίου και η εποχή της» και ο κ. Δημήτριος Γόνης, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., με θέμα «Παρατηρήσεις επί της κριτικής εκδόσεως των έργων του αγίου Νεκταρίου». Της Ημερίδας προήδρευσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος, ενώ μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε συζήτηση.

 

Από την Κοσμητεία

της Θεολογικής Σχολής