Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Προβολή εκδήλωσης

Προβολή Εκδήλωσης

01.01.2017

Από την επίσημη τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών ακαδ. έτους 2016-17 της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Δελτίο Τύπου και Λεύκωμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13-12-2016 η επίσημη υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Καθηγητής και Αναπλ. Πρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων του ΕΚΠΑ κ. Ναπολέων Μαραβέγιας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο οποίος και ομίλησε προς τους φοιτητές με θέμα: "Θεολογία: ό,τι πιο αναγκαίο, ό,τι πιο ενδιαφέρον, ό,τι πιο επίκαιρο σήμερα".

Είσοδος στο Λεύκωμα

Την εκδήλωση συντόνισε η Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Μαρίνα Κολοβοπούλου ενώ χαιρετισμούς απηύθηναν εκτός του Αναπλ. Πρύτανη ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Καθηγητής Απόστολος Β. Νικολαϊδης, οι Πρόεδροι των Τμημάτων της Σχολής Αναπλ. Καθηγητής Θωμάς Αντ. Ιωαννίδης (Θεολογίας) και Καθηγητής Σωτήριος Δεσπότης (Κοινωνικής Θεολογίας) καθώς και οι Σύλλογοι των Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών της Σχολής.

Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκαν οι αφυπηρετήσαντες Καθηγητές Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, π. Νικόλαος Ιωαννίδης και Βελουδία Σιδέρη-Παπαδοπούλου, ενώ επιδόθηκε στους τιμωμένους Ομότιμους Καθηγητές Πρωτοπρεσβ. π. Γεώργιο Μεταλληνό και Νικόλαο Ξεξάκη ο 48ος τόμος της Επιστημονικής Επετηρίδας της Θεολογικής Σχολής. Στο τέλος. διανεμήθηκε στους πρωτοετείς φοιτητές αντίτυπο της Καινής Διαθήκης, προσφορά της Αποστολικής Διακονίας.

Την τελετή πλαισίωσε μουσικά η χορωδία βυζαντικής εκκλησιαστικής μουσικής της Σχολής και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών υπό τη διεύθυνση του Αναπλ. Καθηγητή του ανωτέρω Τμήματος κ. Δημητρίου Μπαλαγεώργου.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε συνάντηση των Καθηγητών της Σχολής με τους προσκεκλημένους Αναπλ. Πρύτανη και Σεβασμιώτατο Μεσογαίας, στην οποία συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης της Σχολής αλλά και τρόποι συνεργασίας της με το Κέντρο Βιοηθικής, στο οποίο προδρεύει ο κ. Νικόλαος.

Από την Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής
του Εθνικού και Καποδιστριακού
Πανεπιστημίου Αθηνών