Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Προβολή εκδήλωσης

Προβολή Εκδήλωσης

07.10.2018

Θησαυροί των Βιβλιοθηκών του Πανεπιστημίου Αθηνών - Παράταση της Έκθεσης σπάνιου υλικού της Βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής

Παρατείνεται επ' αόριστον λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και της αυξημένης προσέλευσης του κοινού

Ανταποκρινόμενη στο μεγάλο ενδιαφέρον και την αυξημένη προσέλευση κοινού στην έκθεση «Σπάνιο υλικό της Βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής», η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Αθηνών θέλει να δώσει την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερους επισκέπτες να γνωρίσουν τους κρυμμένους θησαυρούς της. Για τον λόγο αυτό, αποφασίσθηκε η παράταση της έκθεσης επ’ αόριστον.

Το κοινό έχει την ευκαιρία να θαυμάσει χειρόγραφα και βιβλία, τα οποία καλύπτουν γνωστικά αντικείμενα της Θεολογικής Σχολής, όπως Βυζαντινή Μουσική, Λειτουργική, Παλαιά και Καινή Διαθήκη, Δογματική. Στο υλικό περιλαμβάνονται βιβλία και σπάνιες εκδόσεις (Λειψίας, Βιέννης, Κωνσταντινούπολης, Βενετίας, Λονδίνου, Παρισίων κ.ά.) από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα. Επιπλέον, στην Έκθεση φιλοξενούνται έργα Αγιογραφίας του Εργαστηρίου Εικονογραφικής Τέχνης του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Το υλικό εκτίθεται στη Βιβλιοθήκη της Θεολογικής Σχολής (2ος όροφος Κτηρίου Θεολογικής Σχολής, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, ωράριο Έκθεσης: Δευτέρα-Πέμπτη: 08:00-18:00, Παρασκευή: 08:00-16:00). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Από την Κοσμητεία
της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.