Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Προβολή εκδήλωσης

Προβολή Εκδήλωσης

05.02.2018

2017-18 Γραφείο Πρακτικής-Διδακτικής Άσκησης Τμήματος Θεολογίας ΕΚΠΑ

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Επίκ. Καθηγητής Μάριος Κουκουνάρας-Λιάγκης

Το Γραφείο της Πρακτικής - Διδακτικής Άσκησης, υποστηρίζει οργανωτικά το νέο Πρόγραμμα Σπουδών του τμήματος Θεολογίας της  Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ, και τη διαδικασία Πρακτικής στο πλαίσιο της Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας. Η Πρακτική και Διδακτική Άσκηση αφορά τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, που βρίσκονται στο τέταρτο έτος φοίτησης ή είναι επί πτυχίω και επιλέγουν τα μαθήματα πρακτικής άσκησης, για να προετοιμαστούν με τον κατάλληλο τρόπο για την εκπαιδευτική πράξη. Ειδικότερα τα δύο μαθήματα που σχετίζονται με  την Πρακτική και Διδακτική Άσκηση των φοιτητών – φοιτητριών είναι το μάθημα «Μεθοδολογία έρευνας και αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου του θεολόγου-Πρακτική Άσκηση» στο Ζ΄ εξάμηνο και το μάθημα «Διδακτική των Θρησκευτικών και Πρακτική-Διδακτική Άσκηση» του Η΄ εξαμήνου.

Επιστημονικός υπεύθυνος του Προγράμματος της Πρακτικής και Διδακτικής Άσκησης είναι ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μάριος Κουκουνάρας Λιάγκης, ενώ οργανωτική υποστήριξη στις εργασίες του Γραφείου παρέχουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί, αποσπασμένοι από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Για τη χρονιά 2016-2017 στο Γραφείο της Πρακτικής - Διδακτικής Άσκησης υπηρετεί ο θεολόγος εκπαιδευτικός Μανώλης Παπαϊωάννου.

- Περισσότερα για τη λειτουργία του Γραφείου: https://goo.gl/iVadb1

Το γραφείο βρίσκεται στον 3ο όροφο της Θεολογικής Σχολής (Γραφείο 314) και είναι ανοιχτό στην επικοινωνία με τους συνεργάτες θεολόγους εκπαιδευτικούς κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, από τις 11:00 π.μ. έως τις 14:30 μ.μ., και για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες τις ίδιες μέρες από τις 11:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ.

Η τηλεφωνική γραμμή του Γραφείου είναι 210 7275726, ενώ η ηλεκτρονική διεύθυνση για καθημερινή επικοινωνία είναι makoulia[at]theol.uoa[dot]gr.

Σχετικές ανακοινώσεις