- Πρόγραμμα του Συνεδρίου: https://goo.gl/akLnb4
Ιαπωνολογικά συνέδρια, δηλαδή επιστημονικά συνέδρια στα οποία μετέχουν ειδικοί που ασχολούνται με διάφορες όψεις του ιαπωνικού πολιτισμού, είναι στη χώρα μας σπανιότατα. Ανάμεσα στις πολλές δυσάρεστες συνέπειες που έχει η έλλειψη ενός σχετικού Πανεπιστημιακού Τμήματος, δυστυχώς είναι κι αυτή, κάτι που αλλού συμβαίνει πολύ συχνά, να αποτελεί εδώ σπανιότητα.
Για το λόγο αυτό η διοργάνωση στην Ελλάδα του 20ού «European Discourses on Japan», ενός από τα σημαντικότερα ιαπωνολογικά συνέδρια παγκοσμίως, εκτός από ιδιαίτερη τιμή για τη χώρα μας είναι και μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουν όσοι ενδιαφέρονται για τα ιαπωνικά πολιτισμικά πράγματα. Το θέμα του φετινού συνεδρίου που διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το διήμερο 8-9 Σεπτεμβρίου 2017, αφορά τη χρήση του προφορικού και του γραπτού λόγου στην κατασκευή και τη μετάδοση πεζών ή ποιητικών κειμένων.
Οι σύνεδροι, διάσημοι καθηγητές, οι περισσότεροι από τους οποίους ειδικεύονται στην Κλασσική Ιαπωνική Φιλολογία, θα ανακοινώσουν ευρήματα της έρευνας που έχουν κάνει σε διάφορες περιοχές αυτού του χώρου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πλουτίσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους με πληροφορίες για πράγματα που ενώ είναι βασικά, όπως κάποια κλασσικά κείμενα, δεν έχουν ξανασυζητηθεί στη χώρα μας.
Όλες οι ομιλίες θα είναι στα αγγλικά.
Χώρος: Θεολογική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, Αίθουσα Οπτικοακουστικών Μέσων, Πανεπιστημιούπολη, Άνω Ιλίσια.
Πληροφορίες:
- Καθηγητής Στέλιος Λ. Παπαλεξανδρόπουλος (steliosjp@soctheol.uoa.gr)
Σχετικοί σύνδεσμοι:
- www.greecejapan.com
................
* Εικόνα: Το Κόγκο Σούϊ είναι κείμενο της εποχής Χεϊάν, γύρω στο 807. Το έγραψε ο Ίμπε no Χιρονάρι, χρησιμοποιώντας υλικό που περιέχει μυθολογία κ.α. και που διατηρούσε η ιερατική οικογένεια των Ίμπε προφορικά επί χρόνια.