Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Εκδηλώσεις, Ημερίδες, Συνέδρια » Εκδηλώσεις » Προβολή εκδήλωσης

Προβολή εκδήλωσης

22.11.2017

Το ελληνικό σχολείο σήμερα: η Φιλοσοφική Σχολή συζητά και προτείνει

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 16.30

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 180 χρόνων λειτουργίας  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αδιάλειπτης προσφοράς της Φιλοσοφικής Σχολής στην ελληνική εκπαίδευση, διοργανώνεται Συνέδριο με τη συνεργασία όλων των Τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής με θέμα: «Το ελληνικό σχολείο σήμερα: η Φιλοσοφική Σχολή συζητά και προτείνει».

Κύριος σκοπός του συνεδρίου, είναι αφενός να αναδείξει τα προβλήματα που ταλανίζουν το ελληνικό σχολείο σήμερα και αφετέρου να εξετάσει σε βάθος όσα από αυτά σχετίζονται με τον ιδιαίτερο χώρο που και η Φιλοσοφική υπηρετεί, σε μια προσπάθεια να αναζητηθούν κατευθύνσεις για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών πραγμάτων τόσο στο επίπεδο των αναλυτικών προγραμμάτων, του μαθησιακού υλικού, και της διδακτικής μεθοδολογίας, όσο και στους γενικότερους τομείς της οργάνωσης, της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας του σχολείου.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί κατά το διήμερο της 1ης και 2ας Δεκεμβρίου 2017. Απευθύνεται σε φοιτητές, εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε Πανεπιστημιακούς, αλλά και στο ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται για τα ζητήματα της εκπαίδευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν την Παρασκευή, 1/12/2017, στη Μεγάλη Αίθουσα του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου (Πανεπιστημίου 30), όπου κηρύσσεται η έναρξη των εργασιών, η οποία συνοδεύεται από σημαντικές κεντρικές ομιλίες (16:30-18:40). 

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν την επομένη, Σάββατο, 2/12/2017, σε αίθουσες του κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη (09:00-19:00).   

 

Πρόσκληση

Πρόγραμμα

Αφίσα