Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Εκδηλώσεις, Ημερίδες, Συνέδρια » Εκδηλώσεις » Προβολή εκδήλωσης

Προβολή εκδήλωσης

13.12.2011

Ημέρα Τοπικών Μουσείων και Εκθέσεων

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Παλαιοντολογίας & Γεωλογίας

ΕΝΗΛΙΚΕΣ και ΠΑΙΔΙΑ: ΗΜΕΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΕΩΝ

Ενημέρωση από τον Διευθυντή του Μουσείου Καθηγητή Γεώργιο Θεοδώρου στους Παλαιοντολογικούς Θησαυρούς Πικερμίου, Ευβοίας, Τήλου, Κύπρου και Μεγαλόπολης και όχι μόνον. Θα προβληθεί οπτικό ή/και οπτικοακουστικό υλικό από τις ανασκαφές και τις μόνιμες τοπικές εκθέσεις των περιοχών αυτών.

Οι επισκέπτες, θα έχουν εκτός των άλλων, τη μοναδική δυνατότητα να δουν από κοντά απολιθώματα από τις παλαιοντολογικές ανασκαφές Αγίας Νάπας και της Ακτής Ξυλοφάγου Κύπρου. Το πολύτιμο αυτό υλικό βρίσκεται προσωρινά στην Ελλάδα και καθώς ολοκληρώνεται η μελέτη του επιστρέφεται σταδιακά στην Κύπρο.

Ειδικότερα, ο Καθηγ. κ. Θεοδώρου θα πραγματοποιήσει στις 12.00 παρουσίαση με θέμα: «Παλαιοντολογικοί θησαυροί και η συμβολή τους στην ανάπτυξη του τόπου μας».

Επίσης η Δρ. Θεοδώρα Τσουρού θα πραγματοποιήσει επιστημονικές ενημερώσεις στις 10.30 και 12.30.

ΕΝΗΛΙΚΕΣ και ΠΑΙΔΙΑ: 10.00 – 12.00 ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΧΑΙΡΟΔΟΝΤΕΣ και ΔΕΙΝΟΘΗΡΙΑ

Οι μικροί μας φίλοι ταξιδεύουν νοερά στο παρελθόν ζωγραφίζοντας Μαχαιρόδοντες τα τρομερότερα σαρκοφάγα που έζησαν στην Ελλάδα, ζώα που έζησαν στους κάμπους της Αττικής πριν από περίπου 7.000.000 χρόνια, καθώς και τα τεράστια Δεινοθήρια της εποχής, δηλαδή Προβοσκιδωτά με ύψος 4-5 μέτρα που είχαν δύο μεγάλους χαυλιόδοντες στραμμένους προς τα κάτω.

Συντονίζει:

H ζωγράφος Δήμητρα Λαμπρέτσα. Έργα των παιδιών θα εκτίθενται στο Μουσείο μέχρι και την 18 Μαΐου 2012 τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων.

ΠΑΙΔΙΚΟ (6 – 16 ετών): Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΑΣ

Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μουσείου τη δική τους «παλαιοντολογική ανασκαφή», με την υποστήριξη εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού που πραγματοποιεί παλαιοντολογικές ανασκαφές σε διάφορες θέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συντονίζει:

O υποψήφιος Διδάκτωρ Μsc Δημήτριος Μιχαηλίδης.

Συμμετέχει:

H μεταπτυχιακή φοιτήτρια Βασιλική Μητσοπούλου και οι προπτυχιακοί φοιτητές Αριστείδης Λυχουνάς και Ραφαέλα Μαντζάκου.

ΠΑΙΔΙΚΟ: ΣΥΝΤΗΡΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΘΗΣΑΥΡΟ – ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΜΕΘΟΔΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΣΠΟΝΔΥΛΩΝ, ΣΠΟΝΔΥΛΟΖΩΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ. ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΚΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΩΝ

Οι επισκέπτες γνωρίζουν από κοντά τις κυριότερες μεθόδους συντήρησης, βλέπουν πώς ξεπροβάλλει σιγά σιγά ένα απολίθωμα μέσα από το ίζημα, και πώς ο συντηρητής κατασκευάζει ένα εκμαγείο που θα χρησιμοποιηθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία ή σε ένα άλλο μουσείο.

Οργανώνουν και υλοποιούν: Η συντηρήτρια Γαλάτεια Κριεζή και οι φοιτήτριες συντήρησης του ΤΕΙΑ Αναστασία Kατσιδήμα, Άννα Σπανού και Μαρία Μούση.

 

Γενική είσοδος 2 ευρώ

Είσοδος από τη κεντρική πύλη της Πανεπιστημιούπολης επί της οδού Ούλωφ Πάλμε.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ : http://paleo-museum.uoa.gr/paleontology/

Συνημμένες φωτογραφίες

1.Kυριακή πρωΐ στο Μουσείο

2.Kυριακή πρωΐ στο Μουσείο

3.Kυριακή πρωΐ στο Μουσείο