Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Εκδηλώσεις, Ημερίδες, Συνέδρια » Εκδηλώσεις » Προβολή εκδήλωσης

Προβολή εκδήλωσης

08.04.2016

"Η Θεματική της Αγίας και Μεγάλης Πανορθοδόξου Συνόδου 2016" (5/4/2016)

Ημερίδα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 5 Απριλίου 2016, στο μεγάλο Αμφιθέατρο του κτηρίου της Θεολογικής Σχολής, η προγραμματισμένη Ημερίδα, αφιερωμένη στην μέλλουσα να συγκληθεί Αγία και Μεγάλη Πανορθόδοξη Συνοδο, με πρωτοβουλία της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σκοπός της Ημερίδας ήταν η υπεύθυνη ενημέρωση των φοιτητών της Σχολής για ζητήματα που απασχολούν την Παγκόσμια Ορθοδοξία και πρόκειται να συζητηθούν στην εν λόγω Σύνοδο.

Την Ημερίδα χαιρέτησαν ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος διάβασε σχετικό μήνυμα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα Αρχ. π. Δαμιανός, η Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής Καθηγήτρια κ. Ελένη Καραμαλέγκου, ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής Καθηγητής κ. Απόστολος Νικολαΐδης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας Αναπλ. Καθηγητής κ. Θωμάς Ιωαννίδης και η Αναπλ. Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας Αναπλ. Καθηγήτρια κ. Κυριακή Κεφαλέα.

Για τα έξι βασικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της Συνόδου εισηγήθηκαν κατά σειρά ο Καθηγητής του Κανονικού Δικαίου π. Γρηγόριος Παπαθωμάς, ο Επίσκοπος Αβύδου Καθηγητής της Ιστορικής Δογματικής Θεολογίας Κύριλλος Κατερέλος, η Επίκουρη Καθηγήτρια του Κανονικού και Ποινικού Δικαίου Ειρήνη Γλάρου-Χριστινάκη, η Αναπλ. Καθηγήτρια της Ιστορίας των Δογμάτων Μαρίνα Κολοβοπούλου, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Καθηγητής της Ιστορίας των Δογμάτων και Συμβολικής Χρυσόστομος και ο Ομότιμος Καθηγητής της Θρησκειολογίας και Φιλοσοφίας της Θρησκείας και σύμβουλος της Γραμματείας της Αγίας και Μεγάλης Πανορθοδόξου Συνόδου Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής.

Ακολούθησε μακρά συζήτηση με τη συμμετοχή των φοιτητών της Σχολής.