Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Εκδηλώσεις, Ημερίδες, Συνέδρια » Εκδηλώσεις » Προβολή εκδήλωσης

Προβολή εκδήλωσης

02.11.2017

Έκθεση ζωγραφικής της Λίας Σταμοπούλου με τίτλο “Σαν μια αναπάντεχη έκπληξη”

Εγκαίνια: Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017, ώρα 19:00

 

«Όταν το απροσδόκητο εμφανίζεται, 
όταν το αδύνατο πραγματώνεται, 
όταν το ακατάγραφο αποτυπώνεται, 
τότε κάτι -ιδιαίτερο- συντρέχει» 

Φρίξος Κορρές
 


Την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19.00 εγκαινιάζεται στην Παρόδιο Στοά των οδών Αιόλου – Κολοκοτρώνη – Βασιλικής, η έκθεση ζωγραφικής της Λίας Σταμοπούλου με τίτλο “Σαν μια αναπάντεχη έκπληξη”. 

Η ενότητα των έργων που παρουσιάζεται αποτελεί την πιο πρόσφατη δουλειά της με βάση τη μελάνη σε χάρτινες επιφάνειες και ακολουθεί το προσωπικό της ύφος, αυτό του αφηρημένου εξπρεσιονισμού. «Mε τη μονοχρωματική δύναμη ενός αρχέγονου υλικού, όπως είναι η μελάνη, επιδιώκει να αποτυπώσει με τον πιο ελλειπτικό τρόπο μια ολότητα, μια τελείωση, δηλαδή, εντέλει, μια ‘ολοκλήρωση’», όπως έχει γράψει ο Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης Κωνσταντίνος Μπάσιος. 

Η Λία Σταμοπούλου με σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, έχει στο ενεργητικό της συμμετοχές και διακρίσεις σε διεθνείς εκθέσεις. «Με την εγκατάσταση των έργων της στις προθήκες της Παροδίου Στοάς, μάς δίνεται η δυνατότητα αλλά και η ευκαιρία να ξαναδούμε ‒κυριολεκτικά και μεταφορικά‒ όχι μόνο μια αξιόλογη ενότητα καλλιτεχνικής δημιουργίας, αλλά μια πρωτότυπη εικαστική παρέμβαση, ώστε ένα κτήριο, πολλαπλώς αφημένο, ως προς την ισόγειο χρήση του, να ξαναμπεί στο χάρτη της πόλης». 

Σας περιμένουμε με χαρά. 

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Μπάσιος & Αριάδνη Νικολούδη 
Χορηγός: Booze Cooperativa 
Διάρκεια: 6 Νοεμβρίου – 20 Δεκεμβρίου 2017 
Τόπος: Κτήριο Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, Παρόδιος Στοά στην Αιόλου – Κολοκοτρώνη - Βασιλικής. 
Πληροφορίες: +30 6946 045978 & e-mail: nicoloudis.ariadne@gmail.com