Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Ανακοινώσεις » Σημαντικά Γεγονότα » Προβολή Σημαντικού Γεγονότος

Προβολή Σημαντικού Γεγονότος

12.11.2014

Ο καθηγητής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Λουκάς Τσούκαλης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για να δώσει την ετήσια διάλεξη Cyril Foster - 12/11/2014

Ανακοίνωση από την Πρυτανεία του Ε.Κ.Π.Α.

Ο καθηγητής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Λουκάς Τσούκαλης έχει προσκληθεί από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης να δώσει την ετήσια διάλεξη Cyril Foster που αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς για το πανεπιστήμιο στο χώρο των διεθνών σχέσεων. Οι διαλέξεις αυτές ξεκίνησαν το 1960 και στους ομιλητές των προηγούμενων χρόνων περιλαμβάνονται βασιλείς, πρωθυπουργοί, γενικοί γραμματείς των Ηνωμένων Εθνών και επικεφαλής μεγάλων διεθνών οργανισμών όπως του ΔΝΤ, υπουργοί εξωτερικών και επιφανείς καθηγητές.

Η ομιλία του κ. Τσούκαλη θα γίνει την Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου, ώρα 5.00 μ.μ., στο Examination Schools του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με τίτλο «Έφτασε η Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση στο Τέλος του Δρόμου;»

Η σημαντική αυτή αναγνώριση του καθηγητή κ. Τσούκαλη δεν αποτελεί μόνο ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο, αλλά και για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς το έργο και η συνολική παρουσία πολλών μελών του, όπως και του κ. Τσούκαλη, αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού του Ιδρύματος, μια παράμετρος ιδιαιτέρως κρίσιμη για την περαιτέρω ανάπτυξή του στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.