29.01.2014

Εθελοντική αιμοδοσία και εθελοντική προσφορά δείγματος αίματος για δωρεά μυελού των οστών στη ΣΘΕ

Δευτέρα 10/2/2014 και Τρίτη 11/2/2014

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών συνεχίζοντας την κοινωνική και ανθρωπιστική προσφορά του, οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία

τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 και την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014 και ώρες 9:00 - 13:30

στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Κοσμητείας της Σχολής Θετικών Επιστημών (ο χώρος βρίσκεται μεταξύ των Γραμματειών Χημείας, Βιολογίας και Γεωλογίας & Γεωπ/ντος – από είσοδο παλαιού Μαθηματικού).

Η συμμετοχή όλων μας κρίνεται απαραίτητη, καθώς οι ανάγκες για αίμα στην χώρα μας είναι ιδιαίτερα αυξημένες, τόσο εξαιτίας χρόνιων νοσημάτων που χρήζουν συχνών μεταγγίσεων, όσο και έκτακτων περιστατικών που προκύπτουν. Οι εθελοντές αιμοδότες σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες είναι οι πλέον ασφαλείς δότες αίματος, καθώς προβαίνουν στην διαδικασία με καθαρά ανθρωπιστικά κίνητρα και χωρίς την πίεση του επείγοντος μιας σοβαρής ασθένειας συγγενικού τους προσώπου.

Η διαδικασία της αιμοδοσίας θα διεξαχθεί από το προσωπικό του κέντρου αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν.Α. "Λαϊκό", με το οποίο συνεργάζονται οι τράπεζες αίματος του Πανεπιστημίου μας.

Επιπλέον, σε συνεργασία με το Ανοσολογικό και Εθνικό Κέντρο Ιστοσυμβατότητας του Γ.Ν. Αθηνών "Γ. Γεννηματάς" και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, παράλληλα με την αιμοδοσία όσοι επιθυμούν μπορούν να δώσουν αίμα, για να ενταχθούν στο Εθνικό Μητρώο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Οι τράπεζες αίματος του Πανεπιστημίου μας είναι στη διάθεση όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Παράλληλα με την πρόσκληση για συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε όλα τα μέλη του Πανεπιστημίου μας, που είναι ήδη αιμοδότες και όσους έχουν γίνει δωρητές μυελού των οστών.

Ο εκτελών χρέη Κοσμήτορα ΣΘΕ
Εμμ. Γ. Φραγκούλης