Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Ανακοινώσεις » Σημαντικά Γεγονότα » Προβολή Σημαντικού Γεγονότος

Προβολή Σημαντικού Γεγονότος

04.12.2013

Δελτίο Τύπου της Συγκλήτου (4/12/2013)

της έκτακτης συνεδρίας της 4ης Δεκεμβρίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στη σημερινή έκτακτη συνεδρία της  4ης  Δεκεμβρίου 2013,   ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

  • Διαπιστώνει ότι δεν είναι αρμόδια να υποβάλει το διαβιβαζόμενο παραπεμπτήριο κατά του Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α.  στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.  Καμία διάταξη νόμου είτε του ν. 4009/2011 όπως ισχύει, ή των προ του νόμου αυτού διάσπαρτων πειθαρχικών διατάξεων δεν απονέμει τέτοια αρμοδιότητα στη Σύγκλητο.  Κατόπιν αυτών επιστρέφεται ο σχετικός φάκελος.      
  • Θεωρεί ότι δεν συντρέχουν λόγοι παραπομπής του Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. κ. Θεοδόσιου Ν. Πελεγρίνη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, που να προκύπτουν από πράξεις ή και παραλείψεις του κατά την άσκηση των καθηκόντων του.  
  • Ειδικότερα η Σύγκλητος διαπιστώνει ότι από το παραπεμπτήριο έγγραφο δεν προκύπτουν συγκεκριμένες παραβάσεις των καθηκόντων του Πρύτανη, ούτε καταγράφονται συγκεκριμένες πράξεις ή παραλείψεις αυτού που να συνιστούν πειθαρχικά αδικήματα για τα οποία επιβάλλεται ή ενδείκνυται η αποχή από τα καθήκοντά του.
  • Ζητεί από τον Υπουργό Παιδείας να μην προβεί σε καμία ενέργεια πειθαρχικής δίωξης του Πρύτανη και να συμβάλει θετικά στο διάλογο για την εξομάλυνση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών