Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Ανακοινώσεις » Σημαντικά Γεγονότα » Προβολή Σημαντικού Γεγονότος

Προβολή Σημαντικού Γεγονότος

29.04.2015

Ανακοίνωση της Συγκλήτου για το Νέο Χημείο - 29/4/2015

Στις 30/3 λόγω σοβαρής βλάβης τέθηκε εκτός λειτουργίας ο υποσταθμός της Δ.Ε.Η., που στεγάζεται σε υπόγειο του Νέου Χημείου (Ναβαρίνου 13Α). Η λειτουργία αυτού του υποσταθμού επηρεάζει την ηλεκτροδότηση του κτηριακού συγκροτήματος του Παλαιού και Νέου Χημείου, καθώς και τις τηλεπικοινωνίες (τηλεφωνία, διαδίκτυο) όλων των κτηρίων του Κέντρου.

Οι Πρυτανικές Αρχές προέβησαν εξαρχής σε κάθε ενέργεια για την ταχεία αποκατάσταση της βλάβης. Ωστόσο, λόγω νέων προδιαγραφών που ισχύουν από τη Δ.Ε.Η. για παρόμοιας ισχύος νέους υποσταθμούς, η οριστική λύση απαιτεί νέα μελέτη, πριν από τις εργασίες αποκατάστασης. Προς το παρόν έχει εγκατασταθεί στον χώρο, σχεδόν από τη στιγμή της βλάβης, γεννήτρια ρεύματος. Αυτή η προσωρινή λύση επιτρέπει να λειτουργούν οι τηλεπικοινωνίες σε όλα τα κτήρια του Κέντρου, ωστόσο καθιστά αδύνατη την παρουσία, λόγω θορύβου και καυσαερίων, του ανθρώπινου δυναμικού στο Νέο Χημείο. Το γεγονός αυτό προκαλεί μεγάλα προβλήματα στη διεξαγωγή των μαθημάτων και των λοιπών λειτουργιών της Σχολής Επιστημών της Αγωγής. Προσωρινά, οι λειτουργίες των Τμημάτων της Σχολής (Π.Τ.Δ.Ε. και Τ.Ε.Α.Π.Η.) φιλοξενούνται σε άλλους πανεπιστημιακούς χώρους του Κέντρου.

Οι Πρυτανικές Αρχές αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία των φοιτητριών, των φοιτητών, καθώς και του προσωπικού της Σχολής, έχουν θέση σε ύψιστη προτεραιότητά τους, όπως ενημέρωσαν και στη συνεδρία της Συγκλήτου της 28ης Απριλίου, την ταχύτατη και οριστική αποκατάσταση της βλάβης, παρά τη δραματική υποχρηματοδότηση του Ιδρύματος. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία και προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζονται.

Ωστόσο, οι Πρυτανικές Αρχές, όπως ενημέρωσαν τα μέλη της Συγκλήτου και τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της Σχολής Επιστημών της Αγωγής, διερευνούν και τη δυνατότητα να δημιουργηθούν νέες αίθουσες στο Νέο Χημείο. Παράλληλα, λαμβάνεται κάθε μέριμνα, έτσι ώστε η Μαράσλειος Παιδαγωγική Ακαδημία να αποδοθεί αποκλειστικά στο Ε.Κ.Π.Α. για τις ανάγκες της Σχολής Επιστημών της Αγωγής, με παράλληλη απομάκρυνση σχολικών μονάδων που φιλοξενούνται εκεί. 

Οι Πρυτανικές Αρχές θεωρούν ζήτημα αρχής οι συνθήκες λειτουργίας σε κάθε Σχολή να είναι αξιοπρεπείς, όπως και οι εγκαταστάσεις προσβάσιμες από όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.