09.08.2013

Aνακοίνωση από το γραφείο του Πρύτανη

σχετικά με τα προβλήματα του προσωπικού του Πανεπιστημίου και του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου

Προς όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας: ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και Διοικητικό Προσωπικό

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνω ότι, μαζί με τον Γενικό Διευθυντή του Πανεπιστημίου μας, κ. Π. Φωτόπουλο, προχωρήσαμε στις παρακάτω κινήσεις σε σχέση με τα προβλήματα του προσωπικού του Πανεπιστημίου και του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου που μας απασχολούν τον τελευταίο καιρό:

Α. Την Πέμπτη, 8 Αυγούστου, επισκεφτήκαμε τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον ενημερώσαμε διεξοδικά σχετικά με: 1.  τη συνεχή μείωση του προσωπικού του Πανεπιστημίου όλων των κατηγοριών, κυρίως λόγω της μη αντικατάστασης των αποχωρούντων, 2. τη διαφαινόμενη υπαγωγή του διοικητικού προσωπικού της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο καθεστώς διαθεσιμότητας /κινητικότητας.

Προσπαθήσαμε να πείσουμε για τις ανάγκες και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν ήδη οι Υπηρεσίες μας και εκφράσαμε για τον λόγο αυτό την αντίθεσή μας στην προοπτική αποχωρήσεων με διαθεσιμότητα προσωπικού που έχει ήδη επιμορφωθεί και αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία, δεδομένου ότι έτσι θα καταστεί προβληματική έως αδύνατη η λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Ο Υπουργός μας άκουσε με ενδιαφέρον  και μας ενημέρωσε ότι υπέγραψε τις Πράξεις διορισμού 402 μελών Δ.Ε.Π. όλων των Α.Ε.Ι., που είχε χρονίσει, εκ των οποίων οι 104 του Πανεπιστημίου μας. Ως προς το θέμα της διαθεσιμότητας, κατανοεί τα προβλήματα, ωστόσο, επειδή το ζήτημα άπτεται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, επιφυλάσσεται να απαντήσει σχετικά, εφόσον οριστικοποιηθεί η θέση του. Από την πλευρά μας, έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, προκειμένου να αναπτύξουμε τις απόψεις μας.

Β. Το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο έχει τεράστια προβλήματα λειτουργίας, λόγω έλλειψης ρευστότητας που οφείλεται κυρίως στην μη πληρωμή των νοσηλίων από τα ασφαλιστικά ταμεία. Προς τούτο, επισκεφτήκαμε τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, και στην συνέχεια συναντηθήκαμε μαζί του στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο. Ο Υπουργός μας υποσχέθηκε την καταβολή εντός του Αυγούστου σεβαστού ποσού έναντι των μέχρι 31.12.2011 ληξιπρόθεσμων οφειλών. Έχουμε σοβαρές ενδείξεις ότι το συγκεκριμένο ποσό θα καταβληθεί, ώστε να καταστεί δυνατή η εύρυθμη λειτουργία του Ευγενιδείου.

Ήδη, μετά από εισήγηση του Υπουργού, η κα Ε. Καφεντζή, από την πλευρά του Πανεπιστημίου μας, βρίσκεται σε επαφή με τον κ. Ευσταθίου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για την υλοποίηση της εκταμίευσης.

Ο Πρύτανης

Καθηγητής Θεοδόσιος Ν. Πελεγρίνης