Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Ανακοινώσεις » Σημαντικά Γεγονότα » Προβολή Σημαντικού Γεγονότος

Προβολή Σημαντικού Γεγονότος

23.10.2014

Ανακοίνωση από την Πρυτανεία 23/10/2014

Χθες το μεσημέρι ο Πρύτανης, καθηγητής κ. Θ. Φορτσάκης, επρόκειτο να έχει προγραμματισμένη συνάντηση στο γραφείο του με εκπροσώπους των φοιτητών. Τελικά, ομάδα φοιτητών εισέβαλε στο γραφείο του ήδη πριν από την κανονική πραγματοποίησή της. Ο Πρύτανης δέχθηκε, πάντως, τους φοιτητές και, παρά την οχλαγωγία λόγω του μεγάλου αριθμού των παρισταμένων, άκουσε με υπομονή τα αιτήματά τους.

Οι Πρυτανικές Αρχές είναι, και θα είναι πάντα, ανοιχτές στον διάλογο. Ο διάλογος, όμως, προϋποθέτει ηρεμία, ευγένεια και διαλλακτικότητα. Επίσης, θα πρέπει οι συνθήκες συζήτησης να ευνοούν το διάλογο και όχι να θυμίζουν συνθήκες οχλοκρατίας.

Ο Πρύτανης κάλεσε όλους τους Φοιτητικούς Συλλόγους να έρθουν δια των εκπροσώπων τους, χωρίς βία και υβριστικές συμπεριφορές, σε διάλογο με τις Πρυτανικές Αρχές για να συζητηθούν όλα τα προβλήματα, υπό συνθήκες εγγυημένης ασφαλείας για το ιστορικό κτήριο της Πρυτανείας.

Επίσης, επανέλαβε την πάγια θέση των Πρυτανικών Αρχών για την λειτουργία όλων των Οργάνων όπως ο Νόμος ορίζει, χωρίς, βεβαίως, να αποκλείεται η ακρόαση κάθε πλευράς εκπροσώπων των φοιτητών εκτός κανονικής διαδικασίας, έτσι ώστε να μη τίθενται ζητήματα ακυρότητας.

Τέλος, ως προς το ζήτημα της φύλαξης επανέλαβε την βούληση των Πρυτανικών Αρχών να υπάρξει και στο Ε.Κ.Π.Α. ένα σύστημα που να μην υστερεί σε σχέση με τα διεθνή πρότυπα λειτουργίας και φύλαξης των μεγάλων Πανεπιστημίων, σύμφωνα πάντα και με τον Νόμο, και προς το πραγματικό συμφέρον όλων των συντελεστών της πανεπιστημιακής ζωής.