Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Ανακοινώσεις » Κοινωνική Δράση » Προβολή Κοινωνικής Δράσης

Προβολή Κοινωνικής Δράσης

22.11.2017

Το ΕΚΠΑ στην πλημμύρα της Δυτικής Αττικής

Πρόκειται για την πλημμύρα με τα περισσότερα θύματα εδώ και 40 χρόνια στον ελλαδικό χώρο.

Το ΕΚΠΑ στην πλημμύρα της Δυτ. Αττικής

Η καταρρακτώδης βροχή της 14ης - 15ης Νοεμβρίου 2017 στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων κόστισε τη ζωή σε 15 μέχρι στιγμής συνανθρώπους μας, με τον κατάλογο των τραυματιών και των αγνοουμένων να είναι ακόμα ανοιχτός. Η πλημμύρα είχε ως συνέπεια συνοδά φαινόμενα (κατολισθήσεις και ροή φερτών) και επέφερε πέρα από τις τραγικές απώλειες ζωής ανυπολόγιστες καταστροφές σε υποδομές, δίκτυα και περιουσίες, με σοβαρότατες συνέπειες στην κοινωνική και οικονομική ζωή της πληγείσας περιοχής.

Επιστημονική Ομάδα του ΕΚΠΑ και του ΠΜΣ "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων" μετέβη από νωρίς το πρωί στην πληγείσα ζώνη και έκανε αυτοψία και καταγραφή των επιπτώσεων της καταιγίδας με χρήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Οι εναέριες εικόνες, αλλά και φωτογραφικό υλικό από την αυτοψία δημοσιεύτηκαν άμεσα στον κόμβο του ΠΜΣ [https://edcm.edu.gr/] και αναμεταδίδονται από τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ.

Πρόκειται για την πλημμύρα με τα περισσότερα θύματα εδώ και 40 χρόνια στον ελλαδικό χώρο, σε μία περιοχή με σοβαρό ιστορικό πλημμυρών. Υπενθυμίζεται ότι η Μάνδρα Αττικής έχει πληγεί στο παρελθόν, το Νοέμβριο του 1963, το Φεβρουάριο του 1978, τον Ιανουάριο του 1996 (με δύο καταγεγραμμένες ανθρώπινες απώλειες) και το Νοέμβριο του 1999. Η Νέα Πέραμος Αττικής επλήγη επίσης το Φεβρουάριο του 1998 και το Νοέμβριο του 1999.

Για άμεση πρόσβαση στα εναέρια videos: