Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Ανακοινώσεις » Κοινωνική Δράση » Προβολή Κοινωνικής Δράσης

Προβολή Κοινωνικής Δράσης

25.07.2015

Μη-κερδοσκοπική οργάνωσης Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ

επικεφαλής η Υπατία Δούση-Αναγνωστοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Ιστολογίας & Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής

Η Υπατία Δούση-Αναγνωστοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Ιστολογίας & Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ίδρυσε το 2010 και είναι επικεφαλής της κοινωφελούς μη-κερδοσκοπικής οργάνωσης Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ (www.missionanthropos.com), που έχει σκοπό την ανιδιοτελή και άνευ ανταλλάγματος προσφορά ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας από ομάδες εθελοντών επιστημόνων σε ευπαθείς ομάδες που έχουν ανάγκη σε οποιοδήποτε σημείο της γης. Τα έτη 2010, 2011 & 2012 η οργάνωση υλοποίησε τρεις ιατρικές και ανθρωπιστικές αποστολές στην Αιθιοπία, όπου 33 Έλληνες εθελοντές, γιατροί και νοσηλευτές, προσέφεραν ιατρική περίθαλψη σε παιδιά και ενήλικες. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 141 χειρουργικές επεμβάσεις, προσφέρθηκαν 820 κιλά ιατροφαρμακευτικού υλικού και εξοπλισμού, καθώς και ιατρική εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο AyderRefferalHospital, στην πόλη Makelle.

Από το 2012 και λόγω της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, η οργάνωση ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της και στην Ελλάδα με δύο κύριες δράσεις. Το πρόγραμμα «Εμβολιά-ζουμε: Παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα» έχει στόχο την εμβολιαστική κάλυψη παιδιών ανασφάλιστων Ελλήνων και μεταναστών, αναλαμβάνοντας τον πλήρη εμβολιασμό κάθε παιδιού βάσει του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών μέσω διμηνιαίων δράσεων. Η οργάνωση συμβάλλει με την συμμετοχή εθελοντών παιδιάτρων και νοσηλευτών, καθώς και με την προσφορά των εμβολίων που χρειάζονται, έχοντας αναπτύξει ένα δίκτυο συνεργαζόμενων φορέων με Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων, Νοσοκομείων και Οργανώσεων σε 6 Nομούς. Από τον Ιούλιο 2012 που ξεκίνησε το πρόγραμμα έως και τον Ιούνιο 2015, έχουν καλυφθεί εμβολιαστικά συνολικά 3.505 παιδιά ανασφάλιστων οικογενειών, ηλικίας 2 μηνών έως 18 ετών, με 10.819 πολυδύναμα εμβόλια.

Παράλληλα, τον Φεβρουάριο 2013 ξεκίνησε το πρόγραμμα «Στηρί-ζουμε: Ιατροφαρμακευτική φροντίδα για όλους», με στόχο την οικονομική κάλυψη ιατρικών και φαρμακευτικών αναγκών οικονομικά αδύναμων συνανθρώπων μας. Η οργάνωση λαμβάνει σε καθημερινή βάση ιατροφαρμακευτικά αιτήματα από το δίκτυο συνεργαζόμενων φορέων και μετά από αξιολόγηση του κάθε αιτήματος προχωρεί στην κάλυψή του. Από την έναρξη του προγράμματος μέχρι και τον Ιούνιο 2015, η οργάνωση έχει ήδη καλύψει το κόστος 225 ιατροφαρμακευτικών αιτημάτων.

Η χρηματοδότηση των προγραμμάτων της οργάνωσης Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ γίνεται από μεγάλα κοινωφελή Ιδρύματα, όπως το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το Ίδρυμα Λάτση, το Ίδρυμα Λεβέντη, το Ίδρυμα ΤΙΜΑ, από κοινωφελείς οργανώσεις, από εταιρείες στα πλαίσια προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης καθώς και από ιδιώτες.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο http://www.missionanthropos.com/el/

&