Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Ανακοινώσεις » Γενικές Ανακοινώσεις » Προβολή Γενικής Ανακοίνωσης

Προβολή Γενικής Ανακοίνωσης

06.09.2016

Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων (6/9/2016)

διάρκειας 160 ωρών

Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων

 

Επιμορφωτικό Πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την ενίσχυση της Εκπαιδευτικής Επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης.

 

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον τομέα της δια βίου μάθησης οργανώνει και υλοποιεί σε κύκλους, το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» διάρκειας 160 ωρών. Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση εντάσσεται στο ερευνητικό πρόγραμμα «Υποστήριξη Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού Δια Βίου Μάθησης» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με κωδικό έρευνας 12728.

 

Η μεθοδολογία εκπαίδευσης ακολουθεί το μοντέλο της «μεικτής μάθησης» Blended Learning) και περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων 136 ώρες ασύγχρονης εκπαίδευσης, 16 ώρες δια ζώσης συμβουλευτικές συναντήσεις και εργαστήριο μικροδιδασκαλίας σε εγκαταστάσεις του Ιδρύματος ή συνεργαζόμενων φορέων (σε περιοχές και πόλεις εκτός Αθήνας), 8 ώρες σύγχρονης on-line τηλεκπαίδευσης και συμμετοχή στο διαδραστικό εργαστήριο μικροδιδασκαλίας στο οποίο προσομοιώνονται οι διαδικασίες που ακολουθούνται στις εξετάσεις του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).

 

Οι απόφοιτοι του προγράμματος πέραν της ενίσχυσης των ικανοτήτων, δεξιοτήτων και της εκπαιδευτικής επάρκειας τους στην εκπαίδευση ομάδων ενηλίκων, στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητας τους, προετοιμάζονται ουσιαστικά για τις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτών της μη τυπικής εκπαίδευσης του ΕΟΠΠΕΠ.
 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Εκπαιδευτές Προγραμμάτων Ενηλίκων ανεξαρτήτως κλάδου, αντικειμένου και επαγγελματικής εμπειρίας
  • Στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που επιθυμούν να ασχοληθούν με την Εκπαίδευση Ενηλίκων
  • Εκπαιδευτές ΙΕΚ & Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας
  • Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης
  • Εκπαιδευτές και Στελέχη Συνεχιζόμενης Κατάρτισης και Δια βίου Μάθησης
  • Παιδαγωγούς, Συμβούλους Σχεδιασμού Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
  • Αποφοίτους όλων των εκπαιδευτικών αντικειμένων οι οποίοι θα απασχοληθούν στο χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων
  • Εργαζόμενους σε Πανεπιστήμια και Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς
  • Εκπαιδευτές όλων των ανωτέρω κατηγοριών που επιθυμούν να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ.

 

Το πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Όμιλο Πληροφορικής, Συμβουλευτικής & Εκπαίδευσης «Άποψη» ο οποίος θα συμβάλλει στην υλοποίηση του προγράμματος στις περιοχές εκτός δράσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί και σε συνεργαζόμενες πόλεις με επιλεγμένους συνεργαζόμενους τοπικούς φορείς δια βίου μάθησης, οι οποίοι θα φιλοξενήσουν το πρόγραμμα στις εγκαταστάσεις τους.

 

Οι Αιτήσεις ενδιαφερόμενων από όλες τις Περιφέρειες της χώρας θα γίνονται δεκτές, διότι το μεγαλύτερο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας γίνεται εξ αποστάσεως. Οι δια ζώσεις συναντήσεις του τρέχοντος κύκλου προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, την Άρτα, τη Δράμα, τηΘεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, τη Λαμία, τη Λάρισα και την Πάτρα.


Λήξη υποβολής αιτήσεων 23 Σεπτεμβρίου 2016
Έναρξη μαθημάτων 26 Σεπτεμβρίου 2016


Περισσότερες πληροφορίες για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στo τμήμα εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (και σε εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου), καθώς και για αιτήσεις συμμετοχής, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων», ή επικοινωνήστε με την κα Σοφία Κρουσανιωτάκη Τηλ: 210 3689653, Πανεπιστημίου 30, Αθήνα, e -mail: adet@admin.uoa.gr

Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στo τμήμα εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί σε πόλεις εκτός Αθηνών όπως Θεσσαλονίκη και Πάτρα και υπολοίπων περιοχών εκτός των προαναφερθέντων, μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση τους και να επικοινωνούν με την συνεργάτη μας του Ομίλου Άποψη, κα Μαίρη Τζιώτη Τηλ: 210 4629300, Αντ/χου Π. Βλαχάκου 38-40, Πειραιάς, e-mail: mtzioti@apopsi.gr

 

Για αιτήσεις συμμετοχής σ τις υπόλοιπες περιοχές οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν αντίστοιχα:

 

Στην Άρτα, με τον κο Στέφανο Πανακούλια, Τηλ: 2681075520, Πορφυρίου Μητροπολίτου 14 και Περιφερειακή οδός, e-mail:techlabeu@gmail.com (ΚΔΒΜ2 “TECHLAB”)

 

Στη Δράμα, με την κα Θεοδώρα Κατρανίτσα τηλ: 25210 45131 Κιλκισίου 1 Δράμα τ.κ. 66131, e-mail: katranitsa@hotmail.com (ΚΔΒΜ1)

 

Στα Ιωάννινα, με τον κο Μιχαήλ Αλεξίου τηλ. 2651043331, δ/ση: Ναπολέων Ζέρβα 10 – Στοά Σάρκα – 2ος όροφος, e-mail: grammateia@1iek-ioann.ioa.sch.gr (ΔΙΕΚ Ιωαννίνων)

Στην Λαμία, με τον κο Πέτρο Καραστάθη, Τηλ. 22310-29558, δ/ση: Γαλανέικα, 35100 Λαμία e-mail:grammateia@iek-lamias.fth.sch.gr, (ΔΙΕΚ Λαμίας)

Στην Λάρισα, με την κα Βικτώρια Μίζβα, τηλ. 2410-258772, δ/ση:  Μανωλάκη 9-11 Γ’, e-mail: info@grammiedu.gr (ΚΕΔΒΜ2 «ΓΡΑΜΜΗ»).

 

Ο τρέχων κύκλος του προγράμματος θα λάβει χώρα στην Αθήνα, Άρτα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λαμία, Λάρισα, και Πάτρα.

Τα τμήματα επιμόρφωσης του προγράμματος θα πραγματοποιούνται στις εν λόγω περιοχές στην περίπτωση που σε μια συγκεκριμένη πόλη ή περιοχή συγκεντρωθεί τμήμα τουλάχιστον δώδεκα (12) εκπαιδευόμενων.

 

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος

Καθηγητής Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος

Δρ. Ευθύμιος Λέκκας