Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Ανακοινώσεις » Γενικές Ανακοινώσεις » Προβολή Γενικής Ανακοίνωσης

Προβολή Γενικής Ανακοίνωσης

29.09.2015

Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων 29/09/2015

Έναρξη μαθημάτων: 12/10/2015

 

Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Επιμορφωτικό Πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την ενίσχυση της Εκπαιδευτικής Επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης.


Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον τομέα της δια βίου μάθησης οργανώνει και υλοποιεί σε κύκλους το επιμορφωτικό πρόγραμμα «"Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» διάρκειας 160 ωρών. Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση εντάσσεται στο ερευνητικό πρόγραμμα «Υποστήριξη Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού Δια Βίου Μάθησης» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με κωδικό έρευνας 12728.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος πέραν της ενίσχυσης των ικανοτήτων, δεξιοτήτων και της εκπαιδευτικής επάρκειας τους στην εκπαίδευση ομάδων ενηλίκων, στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητας τους, προετοιμάζονται ουσιαστικά για τις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτών της μη τυπικής εκπαίδευσης του ΕΟΠΠΕΠ.

Η μεθοδολογία εκπαίδευσης ακολουθεί το μοντέλο της «μικτής μάθησης» (Blended Learning) και περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων 130 ώρες ασύγχρονης εκπαίδευσης, 30 ώρες δια ζώσης συμβουλευτικές συναντήσεις σε εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, συμμετοχή στο διαδραστικό εργαστήριο μικροδιδασκαλίας στο οποίοι προσομοιώνονται οι διαδικασίες που ακολουθούνται στις εξετάσεις του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο:
https://sites.google.com/site/adetuoa/


Πληροφορίες:


Αλεξούδη Βασιλική
Τηλ.: 2107274377
Πανεπιστημιόπολη Ζωγράφου

Γραμπά Αλεξία
Τηλ.:2107274783
Πανεπιστημιόπολη Ζωγράφου

Κρουσανιωτάκη Σοφία
Τηλ: 2103689653
Πανεπιστημίου 30, Αθήνα

e - mail: adet[at]admin.uoa[dot]gr