Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων
Επιμορφωτικό Πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την ενίσχυση της Εκπαιδευτικής Επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης.
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον τομέα της δια βίου μάθησης οργανώνει και υλοποιεί σε κύκλους, το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» διάρκειας 160 ωρών. Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση εντάσσεται στο ερευνητικό πρόγραμμα «Υποστήριξη Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού Δια Βίου Μάθησης» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με κωδικό έρευνας 12728.
Η μεθοδολογία εκπαίδευσης ακολουθεί το μοντέλο της «μεικτής μάθησης» Blended Learning) και περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων 136 ώρες ασύγχρονης εκπαίδευσης, 16 ώρες δια ζώσης συμβουλευτικές συναντήσεις και εργαστήριο μικροδιδασκαλίας σε εγκαταστάσεις του Ιδρύματος ή συνεργαζόμενων φορέων (σε περιοχές και πόλεις εκτός Αθήνας), 8 ώρες σύγχρονης on-line τηλεκπαίδευσης και συμμετοχή στο διαδραστικό εργαστήριο μικροδιδασκαλίας στο οποίο προσομοιώνονται οι διαδικασίες που ακολουθούνται στις εξετάσεις του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).
Οι απόφοιτοι του προγράμματος πέραν της ενίσχυσης των ικανοτήτων, δεξιοτήτων και της εκπαιδευτικής επάρκειας τους στην εκπαίδευση ομάδων ενηλίκων, στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητας τους, προετοιμάζονται ουσιαστικά για τις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτών της μη τυπικής εκπαίδευσης του ΕΟΠΠΕΠ.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
Το πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Όμιλο Πληροφορικής, Συμβουλευτικής & Εκπαίδευσης «Άποψη» ο οποίος θα συμβάλλει στην υλοποίηση του προγράμματος στις περιοχές εκτός δράσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί και σε συνεργαζόμενες πόλεις με επιλεγμένους συνεργαζόμενους τοπικούς φορείς δια βίου μάθησης, οι οποίοι θα φιλοξενήσουν το πρόγραμμα στις εγκαταστάσεις τους.
Οι αιτήσεις ενδιαφερόμενων από όλες τις Περιφέρειες της χώρας θα γίνονται δεκτές, διότι το μεγαλύτερο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας γίνεται εξ αποστάσεως. Οι δια ζώσης συναντήσεις του τρέχοντος κύκλου προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, την Άρτα, τη Βέροια, τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Καλαμάτα, την Κατερίνη, τη Λαμία, τη Λάρισα, την Πρέβεζα και τον Πύργο.
Λήξη υποβολής αιτήσεων για το τμήμα της Αθήνας
10 Ιανουαρίου 2016
Έναρξη μαθημάτων 16 Ιανουαρίου 2016
Περισσότερες πληροφορίες για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στo τμήμα εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (και σε εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου), καθώς και για αιτήσεις συμμετοχής, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων», ή επικοινωνήστε με την κα Σοφία Κρουσανιωτάκη Τηλ: 210 3689653, Πανεπιστημίου 30, Αθήνα, e -mail: adet[at]admin.uoa[dot]gr
Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στo τμήμα εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί σε πόλεις εκτός Αθηνών όπως Θεσσαλονίκη και υπολοίπων περιοχών εκτός των προαναφερθέντων, μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση τους και να επικοινωνούν με την συνεργάτη μας του Ομίλου Άποψη, κα Αδαμαντία Δούλου Τηλ: 210 4629300, Αντ/χου Π. Βλαχάκου 38-40, Πειραιάς, e-mail: adoulou[at]apopsi[dot]gr
Για αιτήσεις συμμετοχής στις υπόλοιπες περιοχές οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν αντίστοιχα:
Στην Άρτα, με τον κο Στέφανο Πανακούλια, Τηλ: 2681075520, Πορφυρίου Μητροπολίτου 14 και Περιφερειακή οδός, e-mail:techlabeu[at]gmail[dot]com (ΚΔΒΜ2 “TECHLAB”)
Στη Βέροια, με τον κο Κώστα Θεοχαρόπουλο τηλ. 2331021061, Αγ. Αντωνίου 20 και Καρατάσου, e-mail: ekedimtheoxas[at]gmail[dot]com (Ε.ΚΕ.ΔΙ.Μ.2 Βέροιας)
Στη Δράμα, με την κα Θεοδώρα Κατρανίτσα τηλ: 25210 45131 Κιλκισίου 1 Δράμα τ.κ. 66131, e-mail: katranitsa[at]hotmail[dot]com (ΚΔΒΜ1)
Στα Ιωάννινα, με την κα Ελένη Θάνου στα Ιωάννινα (Εκπαιδευτικό Κέντρο «Μελέτη Ελένη Θάνου» , Τηλ. 2651003705, κιν: 6942228698, δ/ση: Λεωφόρος Δωδώνης 109Β, Ιωάννινα, ΤΚ 45221 e-mail: info[at]meleti.edu[dot]gr
Στη Λαμία, με τον κο Πέτρο Καραστάθη, Τηλ. 22310-29558, δ/ση: Γαλανέικα, 35100 Λαμία e-mail: grammateia[at]iek-lamias.fth.sch[dot]gr, (ΔΙΕΚ Λαμίας)
Στη Λάρισα με την κα Βικτώρια Μίζβα, τηλ. 2410-258772, δ/ση: Μανωλάκη 9-11 Γ’, e-mail: info[at]grammiedu[dot]gr (ΚΕΔΒΜ2 «ΓΡΑΜΜΗ»).
Στην Πρέβεζα με την κα Έφη Καββαδία, τηλ. 2682061107, Λασκαράτου 27, 48100 e-mail: exelixipreveza[at]gmail[dot]com (Κε.Δι.Βι.Μ.2 ΕΞΕΛΙΞΗ)
Στην Καλαμάτα, την Κατερίνη και τον Πύργο, με τη κα Άννα Θεοφάνη, τηλ. 2615000013, δ/ση: Παντανάσσης 4, Τ.Κ. 26221, Πάτρα, e-mail: atheofani[at]ergasiakek[dot]gr (EUROTEAM Εκπαιδευτικό Όμιλος Α.Ε. Κε.Δι.Βι.Μ. 2)
Ο τρέχων κύκλος του προγράμματος θα λάβει χώρα στις παρακάτω πόλεις: Αθήνα, Άρτα, Βέροια, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λαμία, Λάρισα, Καλαμάτα, Κατερίνη, Πρέβεζα και Πύργο.
Τα τμήματα επιμόρφωσης του προγράμματος θα πραγματοποιούνται στις εν λόγω περιοχές στην περίπτωση που σε μια συγκεκριμένη πόλη ή περιοχή συγκεντρωθεί τμήμα τουλάχιστον δώδεκα (12) εκπαιδευόμενων.
Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος
Καθηγητής Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος
Δρ. Ευθύμιος Λέκκας