Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Ανακοινώσεις » Φοιτητικά Θέματα » Προβολή Φοιτητικού Θέματος

Προβολή Φοιτητικού Θέματος

31.08.2017

Πρόσκληση του οργανισμού Asia-Europe Foundation (ASEF) για το 8ο Model ASEM (Asia-Europe Meeting)

Αίτηση μέχρι 3/9/2017 για Φοιτητές, μέλη ΔΕΠ, ερευνητές και υπάλληλοι με ενδιαφέρον γύρω από τις διεθνείς σχέσεις

To Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων με έγγραφο του (αριθμ. πρωτ.133071/2017), διαβίβασε στο ΕΚΠΑ, ηλεκτρονικό μήνυμα του οργανισμού Asia-Europe Foundation (ASEF), με παράκληση για ενημέρωση τυχόν ενδιαφερόμενων από την Ακαδημαϊκή Κοινότητα του ΕΚΠΑ. Το μήνυμα αυτό αφορά πρόσκληση για το 8ο Model ASEM (Asia-Europe Meeting) που πρόκειται να διεξαχθεί στις 15-20 Νοεμβρίου 2017 στην Myanmar (Βιρμανία).

Ο οργανισμός ASEF, ο οποίος προωθεί την συνεργασία και την δικτύωση πανεπιστημίων και οργανισμών Ευρώπης και Ασίας και αριθμεί 53 μέλη (30 Ευρωπαϊκά Κράτη, 21 Ασιατικά, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την αντίστοιχη Ασιατική-ASEAN), οργανώνουν το Asia-Europe Meeting (ASEM). Πρόκειται για ένα σημαντικό φόρουμ που έχει ως στόχο την ανάπτυξη και προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ των χωρών των δύο ηπείρων (θέματα οικονομίας, πολιτικών εμπορίου, κουλτούρας, εκπαίδευσης, συνεργασιών).

Παράλληλα με την πραγματική συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών και των αξιωματούχων των χωρών, πραγματοποιείται και ένα αντίστοιχο εκπαιδευτικής προσομοίωσης για πολίτες, φοιτητές κ.α. των χωρών που συμμετέχουν στο φόρουμ. Η ατζέντα των θεμάτων είναι ίδια με την πραγματική συνάντηση.

Φοιτητές του Πανεπιστημίου μας, μέλη ΔΕΠ και ερευνητές, υπάλληλοι με ενδιαφέρον γύρω από τις διεθνείς σχέσεις μπορούν εφόσον το επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση και να συμμετάσχουν, εφόσον επιλεχθούν, στο εκπαιδευτικό forum.  Βασική προϋπόθεση για τους αιτούντες: να είναι μέχρι 30 ετών και να μιλούν καλά Αγγλικά. Θα έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν ικανότητες διαπραγματεύσεων, διπλωματίας και σχεδιασμού πολιτικών. Παράλληλα θα ετοιμάσουν εισηγήσεις που θα παρουσιάσουν στο εκπαιδευτικό forum ενώ θα  έχουν τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης και με τους Υπουργούς των χωρών που συμμετέχουν στο forum.

Τα έξοδα και η διαμονή στη Naypyidaw, Myanmar καλύπτονται από το πρόγραμμα. Θα  επιλεχθούν συνολικά 150 από τους αιτούντες των 53 χωρών και οι επιλεχθέντες θα παρακολουθήσουν 15-20 Νοεμβρίου 2017, τις εργασίες του εκπαιδευτικού φόρουμ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά Αιτήσεις στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο μέχρι της 3ης Σεπτεμβρίου 2017.

https://asiaeuropefoundation.formstack.com/forms/modelasem8

Για περισσότερες πληροφορίες μελετήστε τα επισυναπτόμενα έντυπα και τις προτεινόμενες ιστοσελίδες.

ASEM

Open Call Overview

FAQ