Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Ανακοινώσεις » Φοιτητικά Θέματα » Προβολή Φοιτητικού Θέματος

Προβολή Φοιτητικού Θέματος

16.05.2014

Προκήρυξη Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) Νοτιοανατολικής Ευρώπης (2014-2015)

Υποβολή αιτήσεων: μέχρι 30/5/2014

Το αγγλόφωνο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Master’s Degree in Southeast European Studies) λειτουργεί στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διανύει το δέκατο πέμπτο χρόνο λειτουργίας του. Το ΠΜΣ θα δεχτεί έως 25 φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015. Πρόκειται για ένα μονοετές ΠΜΣ το οποίο διδάσκεται εξ ολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Προσφέρει διεπιστημονική εκπαίδευση στις κοινωνικές επιστήμες, με εξειδίκευση στη μελέτη της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε το 1999 ως μέρος του ευρύτερου προγράμματος “Cooperation of Universities for the promotion of stability, human rights and sustainable peace in Southeastern Europe” (γνωστό ως “U/SEE Project”). Πλέον λειτουργεί ως αυτόνομο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

H Συντονιστική Επιτροπή εξαιρεί από τα δίδακτρα του Προγράμματος φοιτητές από τις ακόλουθες χώρες (οι οποίοι, όμως, δε λαμβάνουν υποτροφία από κάποια άλλη πηγή): Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Κοσσυφοπέδιο (βάσει της απόφασης 1244 των Η.Ε.), Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία και πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Άννα Βαλλιανάτου, Υπεύθυνη Διαχείρισης του ΠΜΣ (τηλ: 210 3698966-5 και φαξ: :(+30)210 3688966, e-mail: postgrad_SEE[at]pspa.uoa[dot]gr).

Αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 30 Μαίου 2014, είτε στη Γραμματεία του ΠΜΣ, είτε ταχυδρομικά (με σφραγίδα ταχυδρομείου).

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στο www.see.pspa.uoa.gr και στο www.pspa.uoa.gr καθώς και τη σελίδα μας στο www.facebook.com/PostgraduateProgrammeInSoutheastEuropeanStudies