Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Ανακοινώσεις » Φοιτητικά Θέματα » Προβολή Φοιτητικού Θέματος

Προβολή Φοιτητικού Θέματος

28.07.2014

Προκήρυξη ΠΜΣ "Γερμανική Φιλολογία: Θεωρία - Εφαρμογές", ακαδ. έτος 2014-2015

Υποβολή αιτήσεων: έως και 19/9/2014

Το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α. καλεί όσους ενδιαφέρονται να καταθέσουν αίτηση για την εισαγωγή φοιτητών στο υπό αναμόρφωση Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 (αναμένεται ΦΕΚ) με τίτλο «Γερμανική Φιλολογία: Θεωρία - Εφαρμογές». Το  υπό αναμόρφωση ΠΜΣ αποτελείται από τις κατευθύνσεις I) «Γερμανική Λογοτεχνία – Ελληνογερμανικές Σχέσεις στη Λογοτεχνία, τον Πολιτισμό και τις Τέχνες» και ΙΙ) «Διεπαφές Γλωσσολογίας και Διδακτικής».

Το ΠΜΣ έχει διάρκεια δύο ετών. Τόσο η παρακολούθηση των μαθημάτων όσο και η εκπόνηση εργασιών είναι υποχρεωτική. Το ΠΜΣ δεν έχει δίδακτρα.

 

Για την εισαγωγή στο Π.Μ.Σ γίνονται δεκτοί

α)   πτυχιούχοι των τμημάτων Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής και

β)   πτυχιούχοι άλλων τμημάτων Φιλοσοφικών Σχολών, του τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας ή τμημάτων συναφούς γνωστικού αντικειμένου Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής (με αναγνώριση από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) με την προϋπόθεση να έχουν πιστοποιημένη την άριστη γνώση της γερμανικής γλώσσας (Επίπεδο Γ2 «άριστη γνώση»)

γ)  πτυχιούχοι τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου με την προϋπόθεση να έχουν πιστοποιημένη την άριστη γνώση της γερμανικής γλώσσας (Επίπεδο Γ2 «άριστη γνώση»

δ)   αλλοδαποί κάτοχοι ισότιμου πτυχίου αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής (με αναγνώριση από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) σε συναφή γνωστικά αντικείμενα, με πιστοποιημένη γνώση της ελληνικής γλώσσας (Επίπεδο: Β2 «καλή γνώση»). 

 

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν από τη δημοσίευση της παρούσης μέχρι και τις 19 Σεπτεμβρίου 2014 στη Γραμματεία του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, Φιλοσοφική Σχολή, 3ος όροφος) [1] τα κάτωθι δικαιολογητικά, επικυρωμένα από τον φορέα που τα έχει εκδώσει:

-  Αίτηση

-  Βιογραφικό σημείωμα

-  Τίτλοι σπουδών (με επίσημη αναγνώριση όπου απαιτείται)

-  Αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας

-  Υπεύθυνη Δήλωση (για τους μη πτυχιούχους) στην οποία θα αναφέρεται ότι θα προσκομίσουν αντίγραφο του πτυχίου τους ή έστω Βεβαίωση περί ολοκλήρωσης σπουδών το αργότερο κατά την εγγραφή τους.

-  Πιστοποίηση «άριστης γνώσης» (Επίπεδο Γ2) της γερμανικής γλώσσας για υποψηφίους των περιπτώσεων (β) και (γ). Τα πιστοποιητικά μπορούν να προέρχονται από οποιονδήποτε αναγνωρισμένο ελληνικό ή ξένο φορέα. Αν ο υποψήφιος δεν διαθέτει την απαιτούμενη βεβαίωση υποβάλλεται σε σχετική εξέταση υπό την εποπτεία του Τμήματος.

-  Πιστοποίηση «καλής γνώσης» (Επίπεδο Β2) της ελληνικής γλώσσας για υποψηφίους της περίπτωσης (δ). Τα πιστοποιητικά μπορούν να προέρχονται από οποιονδήποτε αναγνωρισμένο ελληνικό ή ξένο φορέα. Αν ο υποψήφιος δεν διαθέτει την απαιτούμενη βεβαίωση υποβάλλεται σε σχετική εξέταση υπό την εποπτεία του Τμήματος.

-  Αντίγραφα τυχόν πιστοποίησης γνώσης άλλων γλωσσών.

-  Αντίτυπα τυχόν δημοσιευμάτων.

 

Για την επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών συνεκτιμώνται:

α) Γενικός βαθμός πτυχίου: 20%

β) Βαθμολογία στα σχετικά με την Κατεύθυνση προπτυχιακά μαθήματα: 20%

γ) Γραπτή εξέταση σε σχετικά με την Κατεύθυνση θέματα (άριστα 10, βάση 6): 40%

δ) Προφορική συνέντευξη: 10%

ε) Ειδικά προσόντα, όπως Μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών, δημοσιευμένο συγγραφικό-ερευνητικό έργο, ανακοινώσεις σε επιστημονικά-επιμορφωτικά συνέδρια ή σεμινάρια, πιστοποιημένη παρακολούθηση συνεδρίων ή σεμιναρίων κ. ά.: 10%

Ο αριθμός εισακτέων στο ΠΜΣ ορίζεται κατά ανώτατο όριο για κάθε Κατεύθυνση σε δέκα (10). Τυχόν ισοβαθμούντες με τον τελευταίο επιτυχόντα γίνονται επίσης δεκτοί.

Πληροφορίες παρέχονται από τη Γραμματεία του Τμήματος (Φιλοσοφική Σχολή, 3ος όροφος, γραφείο 307, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή: 11.00-13.00, τηλ. 210-7277307, 210-7277308 και 210-7277794.

 

 

Η Διευθύντρια του ΠΜΣ

 

 

Αναπλ. Καθ. Ευδοκία Μπαλάση

 

 

Προκήρυξη- Εξεταστέα Ύλη

 

 


[1]     Σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής (με συστημένο γράμμα), η ακριβής διεύθυνση είναι η ακόλουθη: Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Φιλοσοφική Σχολή – Πανεπιστημιούπολη, 15784 Αθήνα