Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Ανακοινώσεις » Εκδόσεις » Προβολή Έκδοσης

Προβολή Έκδοσης

19.09.2012

Φυσική Ιστορία της Λέσβου: Άγρια θηλαστικά της Λέσβου

Συγγραφείς: Στρατής Δ. Βάλακος, Παναγιώτης Παφίλης, Παναγιώτης Γεωργιακάκης, Γιώργος Παπαμιχαήλ, Πέτρος Λυμπεράκης, Χρυσή Σίμου, Κ. Ταξείδης

Εκδότης: Συλλογή Φυσικής Ιστορίας Βρίσας Λέσβου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σεπτέμβριος 2012

ISBN: 978-960-466-115-2

Τα « ΑΓΡΙΑ ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ» είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς «ΦΥΣΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ» που εκδίδεται από τη Συλλογή Φυσικής Ιστορίας Βρίσας Λέσβου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρώτο βιβλίο της   σειράς αφορούσε τα «ΑΜΦΙΒΙΑ & ΕΡΠΕΤΑ» της Λέσβου και είχε εκδοθεί στην Ελληνική και Αγγλική Γλώσσα.

Το παρόν βιβλίο των 219 σελίδων έχει σαν σκοπό να κάνει γνωστά στο ευρύ κοινό αναμφισβήτητα πλούσια πανίδα των θηλαστικών της Λέσβου , αλλά και να δώσει πληροφορίες για τη ζωή των πλέον συγγενικών συγκατοίκων μας πάνω στον  πλανήτη. Οι συγγραφείς του βιβλίου προέρχονται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (Στρατής Βαλάκος, Παναγιώτης Παφίλης, Χρυσή Σίμου), το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Γιώργος Παπαμιχαήλ) και το Πανεπιστήμιο Κρήτης (Παναγιώτης Γεωργιακάκης, Πέτρος Λυμπεράκης). Τη συγγραφική ομάδα πλαισιώνει και ο κος Κ. Ταξείδης, που η συμβολή του στην έκδοση της σειράς είναι ανεκτίμητη. Το βιβλίο δεν είναι ένα απλό λεύκωμα όπου παρουσιάζονται τα είδη ενός νησιού, με φωτογραφίες και κάποια κείμενα αλλά αποτελεί ένα πλήρη οδηγό για τα Θηλαστικά. Αυτό γιατί στο πρώτο μέρος του βιβλίου δίνονται όλες πληροφορίες που αφορούν τη ζωή των Θηλαστικών. Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου παρουσιάζονται τα Θηλαστικά της Λέσβου. Από τα 115 είδη θηλαστικών της Ελλάδας τα 38 είδη εξαπλώνονται στη Λέσβο. Αν εξαιρεθούν τα Κητώδη και η φώκια, η Λέσβος έχει μια πλούσια πανίδα χερσαίων θηλαστικών συγκρινόμενη με άλλα μεγαλύτερα νησιά της Ανατολικής Μεσογείου ,όπως είναι η Κρήτη (34 είδη) και η Κύπρος (26 είδη).

Στη ξεχωριστή περιγραφή του κάθε είδους αναφέρονται: Η ονομασία του (επιστημονική, κοινή, και τοπική αν υπάρχει), τα γνωρίσματα του, οι βιότοποι του, τα χαρακτηριστικά της αναπαραγωγής του, η κατανομή του , οι κίνδυνοι και το καθεστώς Προστασίας.

 

Τα στοιχεία της κεντρικής διάθεσης είναι τα εξής:

Εκδόσεις Αιολίδα
Αλκαίου 4, 81100 Μυτιλήνη
Για τηλεφωνικές παραγγελίες: 22510 278209 (εσωτ. 5)
Ηλεκτρονικά: http://www.lesvosbooks.gr/el/nature-books/2241719--.html
στο ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο: www.lesvosbooks.gr
Υπεύθυνη: Μαρία Σελάχα
 
Για την Αθήνα:
Ηρακλής Σέρτης  - Εκδόσεις "Πρωτεύς"
Μεγ. Αλεξάνδρου 19, Ζωγράφου-Γουδή 157 73
Τηλ./Φαχ : 210 7792166