Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Ανακοινώσεις » Εκδόσεις » Προβολή Έκδοσης

Προβολή Έκδοσης

14.02.2014

European Economics and Politics in the Midst of the Crisis

Συγγραφείς: Π. Πετράκης, Π. Κωστής, Δ. Βαλσαμής, Εκδ: Springer-Verlag Berlin Heidelberg, 2013, Σελ.: 260 (ISBN 978-3-642-41343)

Το βιβλίο “European Economics and Politics in the Midst of the Crisis. From the Outbreak of the Crisis to the Fragmented European Federation  είναι προϊόν μελέτης του Καθηγητή Π.Ε. Πετράκη και των συνεργατών του Π. Κωστή και Δ. Βαλσαμή, και συνέχεια των προηγούμενων βιβλίων και μελετών του Καθηγητή. Είναι εξαιρετικά διαφωτιστικό για το σύνολο των Ευρωπαϊκών ζητημάτων.

Το βιβλίο παρουσιάζει μια επισκόπηση των οικονομικών και των πολιτικών που εφαρμόστηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πιο συγκεκριμένα στην Ευρωζώνη κατά την κρίση του 2008-2012. Αν και επικεντρώνεται κυρίως στα τέσσερα αυτά έτη, η ανάλυση ξεκινά από τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καλύπτει την περίοδο μέχρι και το ξέσπασμα της Κυπριακής Τραπεζικής κρίσης στα μέσα του 2013. Οι οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις της κρίσης και η ανάπτυξη νέων θεσμών αναμένεται να διαμορφώσουν τις αναπτυξιακές δυναμικές του μέλλοντος προς τη δημιουργία μιας Διαχωρισμένης Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (Fragmented European Federation).

Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Σελ.: 260. ISBN 978-3-642-41343. DOI 10.1007/978-3-642-41344-5. Copyright 2013. Διατίθεται και σε e-book (pdf και epub).