Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Ανακοινώσεις » Διακρίσεις » Προβολή Διάκρισης

Προβολή Διάκρισης

18.12.2017

Το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής και η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ στα νέα του Harvard

Στην κεντρική ιστοσελίδα του Τμήματος Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Harvard, δύο ειδήσεις αφορούν την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής και η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ στα νέα του Harvard

 

Στην κεντρική ιστοσελίδα του Τμήματος Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Harvard (https://www.hsph.harvard.edu/epidemiology/), δύο ειδήσεις αφορούν την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

 

Στην πρώτη, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της νέας διεύθυνσης του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, αναφέρεται ότι το  Εργαστήριο διεύρυνε τους ορίζοντές του επί των ημερών του Καθηγητή Δ. Τριχόπουλου και αποτελεί σήμερα ένα από τα παραγωγικότερα τμήματα Επιδημιολογίας στην Ευρώπη. Η νέα διευθύντρια του Εργαστηρίου Καθηγήτρια Π. Δ. Λάγιου, πρόσεδρη Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και στο  Πανεπιστήμιο Harvard, επισημαίνει ότι η συνεργασία των δύο μονάδων σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά θέματα είναι παραδοσιακά στενή.

 

Η δεύτερη είδηση ανακοινώνει την 3η έκδοση του Textbook of Cancer Epidemiology, το οποίο αποτελεί σύγγραμμα αναφοράς για την επιδημιολογία του καρκίνου. Η 3η έκδοση είναι αφιερωμένη στον Καθηγητή Δ. Τριχόπουλο, διευθυντή των τμημάτων Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ και το Harvard επί πολλά έτη, σε αναγνώριση της κεντρικής συμβολής του στην επιστήμη. Συμμετέχουν κορυφαίοι επιστήμονες στην επιδημιολογία των κακοήθων νεοπλασιών από όλο τον κόσμο, και η συντακτική ομάδα είναι από τα Πανεπιστήμια Harvard, Karolinska, Oxford και την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.