Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Ανακοινώσεις » Διακρίσεις » Προβολή Διάκρισης

Προβολή Διάκρισης

10.10.2017

Σημαντική εκπροσώπηση του ΕΚΠΑ στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής (European Society of Pathology-ESP)

Νέα Πρόεδρος η Αναπλ. Καθηγήτρια κ. Τηνιακού - Νέο μέλος του ESP Council η Καθηγήτρια κ. Κωνσταντινίδου

Η κ. Ντίνα Τηνιακού, Αναπλ. Καθηγήτρια, Παθολογοανατομικό Εργ/ριο, Αρεταίειο Νοσοκομείο, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, ανέλαβε στις 6/9/2017 την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής (European Society of Pathology-ESP) για την διετία 2017-2019. Στα καθήκοντά της περιλαμβάνεται και η Προεδρία του ESP Quality Assurance Foundation.

Η κ. Αναστασία Κωνσταντινίδου, Kαθηγήτρια, Α’ Εργ/ριο Παθολογικής Ανατομικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, εξελέγη μέλος του ESP Council για την τετραετία 2017-2021. Η κ. Κωνσταντινίδου έχει ήδη διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της International Pediatric Pathology Association και της Eυρωπαϊκής Εταιρείας Pediatric Pathology Society.

H ESP (https://www.esp-pathology.org) αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στην Ευρωπαϊκή Παθολογική Ανατομική, αριθμεί > 3.000 μέλη και έχει ως κύριους στόχους την προαγωγή  υψηλής ποιότητας διαγνωστικής πρακτικής, εφαρμοσμένης και μεταφραστικής έρευνας, και προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στο πεδίο της Παθολογικής Ανατομικής του ανθρώπου στην Ευρώπη και διεθνώς.