Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Ανακοινώσεις » Διακρίσεις » Προβολή Διάκρισης

Προβολή Διάκρισης

08.08.2016

Ο Καθηγητής του ΕΚΠΑ Ιωάννης Μπάγιος τερμάτισε με επιτυχία τον αγώνα TransPyrenea 2016


Trail Running Movement (TRM) Project TransPyrenea Extreme

Ο Καθηγητής κ. Ιωάννης Μπάγιος, μέλος της Κοσμητείας της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπροσωπώντας τη χώρα μας, τερμάτισε με επιτυχία στο TransPyrenea 2016! 

Κάλυψε την απόσταση των 866 km και τη θετική υψομετρική διαφορά των 65.000 m+ σε 348 ώρες, 46 λεπτά και 55 δευτ. και κατέλαβε την 26η θέση σε σύνολο 245 συμμετεχόντων που έλαβαν εκκίνηση.

Ο αγώνας αυτός διεξάγεται στο GR10, το μονοπάτι που χωρίζει Γαλλία και Ισπανία και ενώνει τον Ατλαντικό με την Μεσόγειο περνώντας μέσα από την καρδιά των Πυρηναίων, το φυσικό σύνορο των δύο μεγάλων αυτών χωρών. Ξεκινάει από το Hendaye, ένα παραθαλάσσιο χωριό στην νοτιοδυτική γωνιά της Γαλλίας και αφού διασχίσει ένα από τα πιο οργανωμένα Ευρωπαϊκά μονοπάτια όπως και είναι το GR10, καταλήγει στο Banyuls-sur-Mer στις μεσογειακές της νοτιανατολικής Γαλλίας.

Θερμά συγχαρητήρια στον Καθηγητή Ιωάννη Μπάγιο, ο οποίος με την προσπάθεια αυτή έδωσε ένα παράδειγμα απίστευτων φυσικών ικανοτήτων αλλά και  πνευματικής εγρήγορσης και θέλησης να πετύχει στον αγώνα. 

Η Κοσμητεία 
της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ