Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Ανακοινώσεις » Διακρίσεις » Προβολή Διάκρισης

Προβολή Διάκρισης

24.10.2017

H Ξένια Αργειτάκη, Επίκ. Καθηγήτρια της ΣΕΦΑΑ, πρώτη και μοναδική γυναίκα στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ)

24/10/2017

H Πολυξένη (Ξένια) Αργειτάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) και Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ είναι η πρώτη και μοναδική γυναίκα στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ)

Οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών, για άλλη μια φορά, τίμησαν με την ψήφο τους την κ. Αργειτάκη —η οποία είναι Πρόεδρος της Επιτροπής «Αθλητισμός και Γυναίκα» της ΕΟΕ— και την ανέδειξαν στην τιμητική θέση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) στις εκλογές της 20/10/2017.

Η κ. Αργειτάκη δραστηριοποιήθηκε πρόσφατα και στο "Advancing Women in Leadership Roles Forum in Europe” που πραγματοποιήθηκε στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 10–11 Οκτωβρίου 2017. Διοργάνωσε, επίσης, και την πρώτη συνάντηση γυναικών στελεχών του αθλητισμού με τίτλο «Γυναίκες εν δράσει» που πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τον Ιούνιο 2017. Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση ανέλαβε η Επιτροπή «Αθλητισμός και Γυναίκα» της ΕΟΕ και η Πρόεδρός της, Ξένια Αργειτάκη, η οποία κάλεσε όλες τις γυναίκες που δραστηριοποιούνται στον αθλητισμό να καταθέσουν τις απόψεις τους και τις προσωπικές τους εμπειρίες προκειμένου η θέση της γυναίκας στον αθλητισμό να γίνει ισχυρότερη και μαζικότερη. Το 2016 στο Μονακό, στο γκαλά της IAAF η κ. Αργειτάκη τιμήθηκε με το βραβείο «Γυναίκα στον Αθλητισμό».