Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Ανακοινώσεις » Διακρίσεις » Προβολή Διάκρισης

Προβολή Διάκρισης

18.07.2017

Επόμενος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής ο Αναπλ. Καθηγητής κ. Δ. Κ. Αναγνωστόπουλος

18/7/2017

O Αναπλ. Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής και Διευθυντής της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτριος Κ. Αναγνωστόπουλος στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής (European Society of Child and Adolescent Psychiatry, ESCAP), που έγινε στη Γενεύη κατά τη διάρκεια του 17ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου της, 8-11 Ιουλίου 2017 (http://www.escap.eu/escap-congresses/2017-geneva/), εξελέγη ομόφωνα ως ο επόμενος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (Presidentelect, ESCAP’s Board) για την περίοδο 2019 -2023.

Η ESCAP (www.escap.eu) ιδρύθηκε το 1954 και αποτελείται από τις 33 Εθνικές Εταιρείες Παιδοψυχιατρικής της Ευρώπης, οι οποίες και μόνο ψηφίζουν για όλα τα όργανα της. Το έργο της είναι αυστηρά ακαδημαϊκό και προς τούτο διαφέρει από την UEMS, και γι’ αυτό έχει την δυνατότητα να περιλαμβάνει και τις υπόλοιπες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης χώρες.

Η ESCAP εκτός όλων των άλλων δραστηριοτήτων της, εκδίδει και το περιοδικό European Childand Adolescent Psychiatry (http://www.springer.com/medicine/psychiatry/journal/787).