Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Ανακοινώσεις » Διακρίσεις » Προβολή Διάκρισης

Προβολή Διάκρισης

20.11.2017

Ένα μεγάλο βήμα για την διάγνωση της ιδιοπαθούς πνευμονικής ίνωσης.

Editorial / comment του καθηγητού πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ Δημοσθένη Μπούρου

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΟΠΑΘΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗΣ ΙΝΩΣΗΣ.

 

EDITORIAL / COMMENT TOY ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ TOY ΕΚΠΑ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΜΠΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΗΣ FLEISCHNER SOCIETY ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΠΑΘΗ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΙΝΩΣΗ ΣΤΟ LANCET RESPIRATORY MEDICINE.

 

Η ιδιοπαθής πνευμονική ίνωση, η πιο συχνή διάμεση πνευμονοπάθεια με μέση επιβίωση από την διάγνωση 3-5 χρόνια, αποτελεί ένα μείζον διαγνωστικό πρόβλημα.  Στο τρέχον on line τεύχος του περιοδικού Lancet Respiratory Medicine δημοσιεύονται  τα νέα διαγνωστικά κριτήρια της νόσου τα οποία εκπόνησε η γνωστή Fleischner Society. Η δημοσίευση συνοδεύεται από σχετικό editorial/comment της ομάδας του καθηγητού πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ Δημοσθένη Μπούρου, ο οποίος είναι μέλος του editorial board του περιοδικού και κριτής της εν λόγω δημοσίευσης. Το lancet respiratory medicine είναι το περιοδικό  πνευμονολογίας με το μεγαλύτερο impact factor.

O καθηγητής Δημοσθένης Μπούρος, είναι υπεύθυνος της   μονάδας διαμέσων νοσημάτων του πνεύμονος της πρώτης πνευμονολογικής κλινικής του ΕΚΠΑ στο ΓΝΝΘΑ «Σωτηρία» και μέλος της διεθνούς επιτροπής των κοινών διαγνωστικών οδηγιών της ιδιοπαθούς πνευμονικής ίνωσης από τις επιστημονικές εταιρείες American Thoracic Society, European Respiratory Society, Japan Respiratory Society and Latin American Thoracic Society (2011) και μέλος της νέας επιτροπής αναθεώρησης (2018).