Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Ανακοινώσεις » Διακρίσεις » Προβολή Διάκρισης

Προβολή Διάκρισης

20.02.2017

Εκλογή του Ομότιμου Καθηγητή της Ιατρικής κ. Χ. Μουτσόπουλου ως Τακτικού Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών

στην έδρα "Ιατρικές Επιστήμες - Ανοσολογία"

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση σας γνωστοποιούμε ότι η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε στην Ολομέλεια της 16ης Φεβρουαρίου 2017 τον καθηγητή Ιατρικής κ. Χαράλαμπο Μουτσόπουλο ως τακτικό μέλος της στην έδρα «Ιατρικές Επιστήμες - Ανοσολογία» στην Τάξη των Θετικών Επιστημών.

Ο Καθηγητής Χ.Μ. Μουτσόπουλος αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθως εκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ επί δεκαετία. Το 1980 εξελέγη καθηγητής Παθολογίας στη νεοσυσταθείσα Ιατρική Σχολή των Ιωαννίνων, όπου δημιούργησε μια καινούργια παθολογική κλινική, η οποία κατέστη πρότυπο νοσηλείας, εκπαίδευσης και έρευνας, μετατρέποντας την Ανοσολογία από κλάδο της Μικροβιολογίας σε αυτόνομο κλάδο της Ιατρικής επιστήμης ο οποίος μελετά εν τω βάθει την παθογένεια και την κλινική εικόνα ποικίλων νοσημάτων του ανθρώπου.

Το 1993 εξελέγη Καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών διετέλεσε επί σειρά ετών Διευθυντής του Εργαστηρίου και της Κλινικής Παθολογικής Φυσιολογίας και παραμένει ακόμη δραστήριο μέλος της. Ο Καθηγητής κ. Χαράλαμπος Μουτσόπουλος με το ερευνητικό, διδακτικό και συγγραφικό του έργο στην Ελλάδα, και την προσφορά του στη χώρα μας, συγκαταλέγεται αβίαστα στους πρωτοπόρους στο αντικείμενο της Ανοσολογίας με ηγετικά προσόντα, διεθνή ακτινοβολία και καταξίωση.