Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Ανακοινώσεις » Διακρίσεις » Προβολή Διάκρισης

Προβολή Διάκρισης

26.01.2015

Διακρίσεις μελών Δ.Ε.Π. του Ε.Κ.Π.Α. / 26-01-2015

  • Τιμητικές διακρίσεις σε πανεπιστημιακούς του Ε.Κ.Π.Α. από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  • Βράβευση βιβλίου του Λέκτορα του Ε.Κ.Π.Α. Σ. Αραποστάθη.
  • Για 3η συνεχόμενη τριετία (2015-2018) εξελέγη Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αθλητικού Δικαίου ο Καθηγητής του Ε.Κ.Π.Α. Δημήτριος Παναγιωτόπουλος.

.................................................


Τιμητικές διακρίσεις σε πανεπιστημιακούς του Ε.Κ.Π.Α. από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας, σε ειδική τελετή που έγινε στην αίθουσα Διαπιστευτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου, την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015, επέδωσε, μεταξύ άλλων, τιμητικές διακρίσεις στους εξής πανεπιστημιακούς του Ε.Κ.Π.Α.:

  • στον Κωνσταντίνο Στεφανή, Ακαδημαϊκό και Ομότιμο Καθηγητή Ψυχιατρικής τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος,
  • στον Πασχάλη Κιτρομηλίδη, Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης, τον Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής,
  • στον Παναγιώτη Μαχαίρα, Ομότιμο Καθηγητή της Φαρμακευτικής, τον Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής και
  • στην Μυρτώ Δραγώνα-Μονάχου, Ομότιμη Καθηγήτρια Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης, τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος.

Οι ύψιστες αυτές διακρίσεις περιποιούν μεγάλη τιμή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς για άλλη μια φορά μέλη του διδακτικού προσωπικού του Ιδρύματος διακρίνονται για το έργο τους και την προσφορά τους. Το εξαίρετου επιπέδου επιστημονικό δυναμικό του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι ικανό να επιτύχει ακόμα περισσότερες διακρίσεις διεθνώς, αν η Πολιτεία ανταποκριθεί ουσιαστικά στον εκ του Συντάγματος προβλεπόμενο ρόλο της ως προς το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και διευκολύνει τη θέση του αίροντας διάφορες αποφάσεις της που τείνουν προς αντίθετη κατεύθυνση.


 

Ανακοίνωση Κοσμητείας Σχολής Θετικών Επιστημών
Βράβευση βιβλίου του Λέκτορα του Ε.Κ.Π.Α. Σ. Αραποστάθη

Η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών, με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση, γνωστοποιεί ότι το βιβλίο του Λέκτορα της Ιστορίας της Επιστήμης και της Τεχνολογίας του Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας & Θεωρίας της Επιστήμης, κ. Στάθη Αραποστάθη και του Head of School of Philosophy, Religion and History of Science του Πανεπιστημίου Leeds, Professor of History of Science and Technology, Graeme Gooday "Patently Contestable: Electrical Technologies and Inventor Identities on Trial in Britain", Cambridge, Mass.: The MIT Press, 2013, βραβεύτηκε με το BSHS John Pickstone Prize για το 2014 που απονέμει η British Society for the History of Science.

Το συγκεκριμένο βραβείο ―το οποίο ανταποκρίνεται πλήρως στην αποστολή της British Society for the History of Science για την προώθηση της ακαδημαϊκής αριστείας στο γνωστικό αντικείμενο της Ιστορίας της Επιστήμης, της Τεχνολογίας και της Ιατρικής― θεσμοθετήθηκε φέτος στη μνήμη του Καθηγητή John Pickstone (1944 - 2014), με σκοπό να απονέμεται κάθε δύο χρόνια στο καλύτερο αγγλόγλωσσο επιστημονικό βιβλίο που σχετίζεται με την Ιστορία της Επιστήμης (υπό την ευρεία έννοια) και παρέχει μια αξιοσημείωτη συνεισφορά στην κατανόηση και την ερμηνεία του επιστημονικού παρελθόντος.

Η Κοσμητεία της Σχολής συγχαίρει ολόθερμα τον εξαίρετο συνάδελφο για τη μεγάλη επιτυχία και τη διεθνή αναγνώριση του βιβλίου του, το οποίο αποτελεί προϊόν της έρευνας που διεξάγει στο πλαίσιο του Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας & Θεωρίας της Επιστήμης, και προσδοκά πολλές ακόμη παρόμοιες βραβεύσεις και διακρίσεις του ιδιαίτερα αξιόλογου έργου που επιτελεί το ανθρώπινο δυναμικό της Σχολής.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών
Κωνσταντίνος Α. Βαρώτσος
Καθηγητής Τμήματος Φυσικής


 

Για 3η συνεχόμενη τριετία (2015-2018) εξελέγη Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αθλητικού Δικαίου ο Καθηγητής του Ε.Κ.Π.Α. Δημήτριος Παναγιωτόπουλος

Στην Αθήνα στις 13/12/2014 στο πλαίσιο του 20ού Παγκοσμίου Συνεδρίου Αθλητικού Δικαίου πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της International Association of Sports Law (IASL) και αναδείχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αθλητικού Δικαίου (IASL), για 3η συνεχόμενη τριετία (2015-2018), εξελέγη παμψηφεί ο Καθηγητής του Αθλητικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτριος Παναγιωτόπουλος.

Η διάκριση αυτή του κ. Παναγιωτόπουλου αναδεικνύει, μεταξύ άλλων, το υψηλό επιστημονικό επίπεδο μελών της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Παράλληλα, όμως, αποτελεί άλλο ένα εξαιρετικό δείγμα της εξωστρεφούς επιστημονικής δράσης που αναπτύσσουν σε όλες τις Σχολές τα μέλη Δ.Ε.Π. του Ε.Κ.Π.Α.