Κεντρική σελίδα » Ανακοινώσεις και Εκδηλώσεις » Ανακοινώσεις » Διακρίσεις » Προβολή Διάκρισης

Προβολή Διάκρισης

10.04.2017

Βράβευση του Καθηγητή του Τμήματος ΜΙΘΕ κ. Θ. Αραμπατζή από την International Union of History and Philosophy of Science and Technology (IUHPST)

10/4/2017

Η Κοσμητεία της Σχολής, με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση, γνωστοποιεί ότι o Καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας & Θεωρίας της Επιστήμης, κ. Θόδωρος Αραμπατζής, βραβεύθηκε από την IUHPST για την εργασία του με τίτλο: “What’s in it for the historian of science? Reflections on the value of philosophy of science for history of science”.

Η IUHPST ιδρύθηκε το 1956 ως ομοσπονδία της International Union of History of Science, που είχε ιδρυθεί το 1947, και της International Union of Philosophy of Science, που είχε ιδρυθεί το 1949. Η βράβευση της εργασίας του κ. Αραμπατζή έγινε στο πλαίσιο διαγωνισμού που προκήρυξε η IUHPST, με θέμα: “What is the value of philosophy of science for history of science?”. Πληροφορίες για τον διαγωνισμό και τη βράβευση είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της IUHPST.

H Κοσμητεία της Σχολής συγχαίρει ολόθερμα τον εξαίρετο συνάδελφο για τη μεγάλη επιτυχία και τη διεθνή αναγνώριση του έργου του, το οποίο αποτελεί προϊόν της έρευνας που έχει διεξαγάγει στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας & Θεωρίας της Επιστήμης, και προσδοκά πολλές ακόμη παρόμοιες διακρίσεις του ιδιαίτερα αξιόλογου έργου που επιτελεί το ανθρώπινο δυναμικό της Σχολής.

 

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών

Κωνσταντίνος Α. Βαρώτσος
Καθηγητής Τμήματος Φυσικής